Lulla är sovdockan hela världen snackar om just nu

Vill din bebis inte somna på kvällen? Då kanske dockan Lulla kan hjälpa – när hon är tillbaka på marknaden. Den isländska dockan har sålt slut i hela världen.

Varför verkar alla kasta sig över den isländska produkten Lulla doll? Enligt företaget ska dockan ha en sömn- och trygghetsgivande effekt på bebisar.

Lulla är framtagen av mamman och psykologen Eyrún Eggertsdóttir från Reykjavík på Island. Eyrún hade under sina psykologistudier lärt sig att bebisar somnade lättare – och sov bättre – intill sin förälder. Förälderns andning och lugna hjärtslag hjälpte bebisen att komma till ro, och att följa samma andningsmönster. På så sätt somnade bebisen lättare, berättar Eyrún i en film på hemsidan.

Hon provade metoden på sina egna barn och märkte att de sov bättre intill henne – däremot kände hon sig ganska låst. Det var så idén om dock Lulla kom upp.

Bildkälla: roro.is

Bildkälla: roro.is

Dockan sägs ta upp doften från föräldern om denne har Lulla intill sig en stund. Detta i kombination av ett rytmiskt ljud av andning och hjärtslag från dockan, menas hjälpa för att få barnet att somna.

Lulla lanserades först i 5000 exemplar under hösten 2015. När de efter två månader var helt slutsålda tillverkade företaget 30 000 dockor till. Innan de ens tog sig ut i handeln har även dessa sålt slut. Nu kan man förboka dockan igen – med leverans först i oktober.

Under tiden säljs dockan begagnat på nätet för det tiodubbla priset. 😮

Här är klippet om dockan Lulla:

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ner mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg