Kropp & Själ

Babysim

Mycket populär aktivitet som fort blir fullbokad. Instruktör lär ut hur man stimulerar barn från cirka sex veckor till två år i vattnet. Dykövningar, lek och umgänge i vattnet. Hitta ett godkänt babysim på Svenska Babysimförbundets hemsida.

Babybad

Många simhallar har avsatt en timme för drop in babybad, en eller flera gånger i veckan. Inga instruktörer finns med. Bassängen är extra varm och simhallarna brukar hålla med babysitters och simringar. Sök information hos din lokala simhall. Info om det kommunala simhallarnas verksamhet finns ofta på kommunens webbsida.

Mammagympa, eller mamma/barngympa

träning speciellt utformad att stärka kroppen efter graviditet och förlossning. Utan hopprörelser. Babyn är med på golvet  eller som extra vikt. Finns i hela landet i regi av bland annat Friskis & Svettis, SATS, lokala gym, idrottsföreningar och friskvårdsanläggningar.

Mamma/baby aerobics

Low aerobics, det vill säga aerobics utan hopp, finns i hela landet i regi av bland annat lokala idrottsföreningar och gym.

Styrketräning mamma/barn

Styrketräning med babyn som vikt. Finns i hela landet  i regi av bland annat lokala idrottsföreningar och gym.

Babymassage

Ytlig hudmassage som lugnar och tröstar bebisen samt stimulerar immunsystemet, främjar matsmältningen och är bra för blodcirkulationen. Kurser ordnas runt om i landet av studieförbunden, Svenska Kyrkan, simskolor med flera.

Mamma/barn-yoga

Yogakurs med betoning på rörelser som är stärkande för den som just fött barn. Finns i hela landet och arrangeras av bland annat yogaskolor, friskvårdsanläggningar, gym, och studieförbund. Sök på nätet eller i telefonkatalogen.