Hunden Polo räddade bebis från brand – offrade sitt liv

Det är inte bara människor som kan utföra hjältedåd, även djur kan göra heroiska insatser. När Erika Poremskis hus började brinna var det tack vare hunden Polo som hennes åtta månader gamla dotter Viviana överlevde.

Erika Poremski från Baltimore, USA, skulle lämna sitt hus ett ögonblick för att gå ut till bilen. När hon vände sig om för att gå tillbaka såg hon att huset stod i lågor. Kvar i byggnaden var hennes åtta månader gamla dotter Viviana samt hunden Polo.

3

Viviana överlevde branden tack vare lille Polo. Foto: WBAL-TV

– Jag hörde hur hon grät där inne och jag kunde inte ta mig in, berättar Erika för WBAL-TV, och fortsätter:

– Jag försökte verkligen, alla i området försökte. De slog in dörrarna och krossade fönsterna.

Till slut lyckades brandmännen komma åt Viviana som låg inne i sitt sovrum och vad de hittade där inne förvånade dem.

Erikas hund Polo hade nämligen lagt sig som ett täcke över den åtta månader gamla bebisen och på så sätt skyddat henne från flammorna. Tack vare hundens heroiska insats överlevde Viviana branden.

Tyvärr klarade sig inte Polo, utan offrade sitt liv när han räddade sin lillmatte.

2

Foto: WBAL-TV

Viviana drog trots Polos insats på sig brännskador på delar av kroppen och vårdas nu på sjukhus. Men hade det inte varit för den modiga hunden hade hon inte levt idag.

– Polo stannade med henne hela tiden och gick inte ens ner till dörren. Han var min första bebis och nu har jag mist honom. Nu ber jag för att jag inte ska mista henne också, säger Erika till WBAL-TV.

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ned mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg