4 PORTIONER

Du behöver:

3–4 mogna äpplen
1 rött äpple
1 grönt äpple
2 mogna päron

Timjan- och ingefärslag:

1 vaniljstång, delad på längden och
urskrapad
1 stjärnanis
1/2 tesked korianderfrön
några timjankvistar
3 cm färsk ingefära, skalad och skivad
100 gram strösocker
1 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
Börja med timjan- och ingefärslagen. Lägg ingredienserna i en kastrull och rör om på låg värme tills sockret lösts upp. Öka värmen och låt sjuda i cirka 10 minuter. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Klyfta och kärna ur äpplen och päron. Lägg all frukt i en skål. Häll den heta lagen över frukten och vänd runt. Låt den svalna och ställ salladen i kylen minst 30 minuter innan den serveras.

Receptet är taget ur ”Mat med vänner” av Gordon Ramsay.

NUVARANDE Höstfruktsallad med timjan och ingefära
NÄSTA Dubbel chokladparfait