Enligt mammorna på WhatsUpMoms behöver du bara två ingredienser för det perfekta utflyktsgodiset...

Bär + honung = lyckliga barn! Det går bra med vilka frukter och bär som helst. Här används jordgubbar, björnbär och hallon. Scrolla ner så ser du hur du gör ;).

 

1. Mixa ingredienserna till en slät puré. Anpassa mängd honung efter frukternas syrlighet (i det här fallet användes en matsked)

hemmagjort fruktgodis

 

2. Bred ut purén på en rektangulär form med bakplåtspapper.

hemmagjort fruktgodis

 

3. Låt stå i ugnen i tre timmar på runt 100-110 grader (225 grader Fahrenheit).

hemmagjort fruktgodis

 

4. Smeten är klar när den inte längre är klibbig. Då kan den klippas i remsor och rullas.

 

5. Och när det är dags för ett mellanmål…

Det där ansiktet ljuger inte – det här måste prövas :)!

Mats Bax Mama