Isabelle McAllister, fd Halling, är själv ensambarn men snart tvåbarnsmamma. "Hela den här syskongrejen fascinerar mig", säger hon efter en natt fylld med förvärkar.

Isabelle Halling McAllister

Ålder: 33 år
Familj: Äkta mannen Erik, dottern Della, snart 4, och & en liten bebispojke med beräknad ankomst den 10 december.
Gör: jobbar med färg & form i olika konstellationer, programledare, föreläsare, krönikör, bloggare etc.
Blogg: Isabelles blogg

Isabelle Halling McAllisters snygga och kreativa inredningsblogg på Family Living har den senaste tiden blivit en aning mer fokad på familjeliv. Inte så konstigt kanske med tanke på att Isabelle är dagar från att föda barn nummer två. Ett stående inslag är ”Dagens Gravido”:

26 November

Förvärkar:
Dagen har varit en enda lång sammandragning.
Min mage är hård som en kanonkula och det liksom kliar i hela kroppen.
Är öm – kanske träningsvärk?
Tydligen kan man få det av förvärkar och om man tänker på min status som atlet så är det mycket möjligt…
Ena sekunden är jag så laddad och sekunden senare känner jag mig så svag.
Liksom hur i helvete ska det här gå till?
Fakta är att det är nära – får inte ihop någon jacka längre.

Jag pratar med Isabelle samma förmiddag och hon bekräftar läget.

Hur mår du?
– Det är ok, men jag har haft en tung natt med värkar och grejer. Jag trodde verkligen att det var på gång men nu verkar det ha lugnat ner sig, säger Isabelle en smula ansträngt.

När är det dags för tvåan?
– Den 10 december, men Della kom en vecka förtidigt, så jag hoppas på det, även om det kanske inte blir så.

Är det någon skillnad att vara gravid med tvåan jämfört med ettan?
– Well, förra graviditeten var easy piecy. Jag tycker jag levde ganska mycket som vanligt men med mage. Den här gången känns det som om jag har varit en annan människa, eller monster, sen första dagen. Sur, humörig, foglossning och åderbråck som gjort svinont. Antar att det beror på att jag inte kunnat vila lika mycket denna gång.

Vet ni vad det blir för kön?
– En kille!

Varför tog ni reda på könet?
– För att man kan det! Det gjorde vi med Della också. Jag tycket det är gammeldags att inte kolla, skitsamma vad det blir, man väntar ju inte på ett kön utan på en person. Det blir världens största övrraskning hursom. Att veta om det är en kille eller tjej man väntar gör att det känns mer konkret, och man ”conectar” till barnet på ett annat sätt.

Var ni överrens båda två om att ta reda på könet?
– Ja det var vi, i alla fall först gången. Erik var lite mer tveksam denna gången, men gick med på det ändå.

Har ni något namnförslag?
– Ja, vi har några förslag men det håller vi hemligt. Jag har ställt frågan på bloggen och har fått in en del namnförslag av mina läsare. Det är kul med namn, folk går verkligen igång på namn!

Hur laddar du inför tvåbarnskaoset?
– Vet inte! Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Men jag försöker att inte tänka på det så mycket utan tar det dag för dag. Jag har själv inga syskon och tycker det är fascinerande med hela den här syskongrejen. Jag har aldrig sett det på nära håll. Jag kan tänka mig att det är olika för alla, vissa blir förlamade vid ett och andra två- och trebarnschockade. Men jag vill inte måla fan på väggen i allafall, Della var så enkel. Men det ska bli intressant att se vad det här är för en liten en!

Var det självklart att skaffa syskon till Della?
– Nej det var inte helt självklar med fler än ett barn. Jag har väl alltid tyckt att det skulle vara kul med barn men innan Della kom så visst jag inte på riktigt hur coolt det är med barn. Att få barn var som att springa rakt in i en kärleksvägg så det känns helt rätt med en till!

Isabelle och Della är redo för lillebrorsan!

Vad tror du kommer bli den största skillnaden mellan ett och två barn?
– Surftiden, hahaha, tänkte jag säga! Men det är väl den berömda egentiden, att plötsligt inte ha någon tid övar alls, och det undrar jag hur det kommer gå. Jag är inte en sådan person som ger upp allt för barnen. Vissa kör ju bara barn ett par år och ställer egentiden åt sidan, men det skulle jag aldrig kunna göra.

Vad säger Della om att bli storasyster?
– Hon är väldigt laddad. Samtidigt är det ju svårt att säga. Hon gillar bebisar väldigt mycket så det känns ju hoppfullt! Sedan är ju inte hon den första att få syskon här i världen så det ska nog gå bra.

Vad har du för förväntningar på förlossningen?
– Jag vet inte. Jag hade en så otroligt bra förlossning förra gången. Men den här gången har jag så mycket foglossning och det känns som att bara jag kissar så kommer han ut, fast det kan man kanske inte hoppas på, säger Isabelle och skrattar.
Jag är räddare nu än första gången. Då var jag så mycker mer fokuserad på hela den där familjebiten, allt runtomkring själva förlossningen. Nu andra gången hoppas jag mer att han är hel och ren, haha, nejmen hel i alla fall! Jag tänker mer på konsekvenserna och det kan skrämma mig.

Hur var förlossningen med Della?
– Med Della var det en tävlingsgrej att föda barn, du vet när det väl börjar så vet man att det finns ett slut förhoppningsvis inom ett dygn. Det är ju en helt annan sak om man är sjuk och har ont, det är mer hopplöst, man vet ju aldrig när det tar slut. Jag såg på hela förlossnigen som ett sportevenamang! Det är en så otroligt häftig grej att föda barn.

Vill du ha fler barn?
– Vet inte, det känns som att vi tar ett i taget. Fråga mig om några veckor så får vi se!

Eller om några år kanske..?
– Haha, ja kanske det! Men jag har inga drömmar om ett helt fotbollslag i alla fall.

Kommer du fortsätta din inredningsblogg på Family Living?
– Japp, den kör på!