Linda Isaksson som valdes till Årets mama 2008 blev den 2 september mamma igen. Linda och maken Jacob Lindorff, 35, har sedan tidigare lilla Lykke, 1,5.

När Linda var gravid med Lykke drabbades hon av havandeskapsförgiftning och Lycke föddes med akut kejsarsnitt i vecka 34. Ut plockades en liten bebis på bara 1300 gram.

I en intervju i mama förra året berättade Linda att Lykke, trots att hon var så liten var både stark och frisk, men däremot blev Linda snabbt mycket sämre. Lindas värden var dåliga och eskalerade snabbt, och det fanns risk bland annat för hjärtinfarkt. Hon kördes direkt från förlossningen till intensiven.
– Det var ju helt fruktansvärt att jag skulle ligga där när jag precis hade fått ett barn. Jacob och lillan fick åka upp till vår avdelning och jag fick åka till intensiven. Jag var rätt dålig men jag oroade mig inte så mycket eftersom jag hade läkare omkring mig hela tiden och efter ett dygn var jag så pass stabil att jag fick jag komma tillbaka till Lykke och Jacob. Det känns som om Jacob och Lykke har ett väldigt speciellt band, kanske på grund av att de fick den där första tiden tillsammans, berättar Linda för mama.

Den här gången var graviditeten lyckligtvis problemfri och allt gick enligt planerna.

– Det känns förstås underbart. Lykke har fått en lillasyster och hon är världens sötaste. Hon ser ut som ett litet troll med mörkt, tjockt, yvigt hår och plutmun, säger en lycklig Linda i en intervju i Aftonbladet.

Inget namn är bestämt ännu, men Lykke är ett danskt namn från pappas sida, så troligtvis blir det ett namn från mammas sida denna gången, berättar Linda för Aftonbladet.