Bloggbevakning?

(Det här är ett utdrag ur Cissi Wallins blogg på mama)

En hel del hör av sig och undrar vad jag tycker och känner kring Bloggbevakning. Om jag är ”kränkt” för att Camilla som driver bloggen ”gått på mig” och så vidare…

Och ja jag är kränkt. Men inte för att Camilla gått på just mig, för det har hon inte direkt såvitt jag vet. Men är fan kränkt, ledsen och störd av att en så stor makthavare på nätet beter sig som skolgårdens värsta mobbare. Och inte har vett nog att inse det själv.

Blir kränkt som fan av när någon samtidigt som hen kallar sig systerlig feminist eller liknande kastar framförallt andra kvinnor framför bussen på daglig jävla basis. Både när det är kvinnor jag är nära vän till, eller knappt vet vilka de är. För det mest obehagliga i det här fallet är den ombytliga retoriken (ömsom smeka, ömsom hugga rygg), som i sin tur normaliserar det mobbiga beteendet. Att förklä hån, rent hat i skojsiga kontexter, sminka upp det som rimlig kritik, nödvändig ”granskning”.

Det är inte granskning att utseendehåna tonårstjejer

Det är inte granskning att uppvigla rena hatkampanjer mot enskilda, som inte gjort ett skit för att förtjäna ens nåt i närheten
Det är inte ens i närheten av rimligt och sunt beteende att piska upp spekulations-VM i sitt till symes helt omodererade kommentarsfält om enskildas sexliv, barnuppfostran, äktenskap, tamefan privata familjerelationer som folk av förklarliga skäl valt att hålla just privata.

Vad jag tycker om Bloggbevakning? Det har blivit en kloak. Som Flashback fast med lite ”kreddigare” Nöjesguiden-förpackning.

Och merparten av de mest flitiga kommentatorerna beter sig som totalt empatirubbade. Hela bloggens (den är stor. Maktfaktorn är viktig här) överlevnad hänger på att Camilla som driver den tycks behöva bli mer och mer elaka (och osäkra) bruden i klass 9B.

När denne högstadiemobbare dessutom tycks ha en osund fixering vid två av mina nära vänner så stänger jag hela acceptansen kan jag säga. Skäms för att jag inte sett det tidigare, men så jobbar ju ofta de mest obehagliga typerna. De ömsom smeker, ömsom hugger. Man blir lätt smickrad och därmed alltför förlåtande.

Men nu är det nog. Allt mitt stöd går till alla kvinnor Bloggbevakning hänger ut och uppviglar rent hat mot regelbundet. Kvinnor som uppenbart inte mår bra och absolut inte kommer må bättre av just den personförföljelsen, på den nitiska nivån. Det är bortom all skojsig ”bevakning” eller nödvändig ”granskning” i världen.

Så. Nu vet ni vad jag tycker. Kanske kommer det här inlägget bara kasta ännu mer bränsle på den där märkliga personliga vendetta-kvarnen som BB-Camilla tycks veva på högvarv. Men det får det väl vara värt. För mina vänner och andra medsystrars rätt till att slippa sån här skit är värd mer.

TILLÄGG:

Nu har även Elaine skrivit om BB och Nöjesguidens flathet inför hennes mobbande. Saxat från Elaines inlägg som ni också bör läsa för att få en än mer konkret bild av hur skevt detta är.

bloggbevakning