Bloggaren Att vara någons fru: ”Jag lägger tre timmar per dag på bloggen”


Att vara någons fru

Emma Lindquist, aka ”Att vara någons fru” är entreprenör, fotograf och bloggare. Hon har bebis nummer 2 på bakning och bor tillsammans med hundar, barn och man i en lutande Skånelänga utanför Malmö.

Hur är det att vara någons fru?

– Ganska grymt, faktiskt. Jag trivs.

Vems fru är du?

– En skäggig, tystlåten, källsorterande mans. Han gillar konstig mat och sånt som är självspäkeri över lag; som att bada i isvak och cykla jättelångt.

Beskriv din blogg med tre ord.

– En kreativ språngbräda.

Behöver inte vara creddigt

Du har ju orimligt fint hemma hos dig. Vad är tricket?

– Oj, tack! Jag vet inte vad tricket är. Kanske att bara köra på det man själv faktiskt tycker om? Det behöver ju inte vara så ordentligt och creddigt och i linje hela tiden – ibland måste man få ha lite roligt också.

Vad är det roligaste med att blogga?

– Alla dessa fantastiska möten det ger! Och alla dessa varma kvinnor som läser och peppar och hejar på.

Lägger tre timmar på bloggen

Hur mycket tid per dag lägger du på bloggen?

– Hm, svårt att säga. Rent praktisk tid vad det gäller att skriva inlägg – kanske tre timmar per dag med foto och redigering. Textproducerandet går snabbt, men bilderna är mer tidskrävande. Men sen finns det ju allting runtomkring; med planering och mail och försäljning och strukturering och allt det där – det tar ju nån timme till i anspråk.

Du är ju gravid igen – grattis! Hur mår du?

– Oförskämt bra.

Vilken skara tillhör du – den som älskar att vara gravid eller den som inte gör det?

– Då får jag svara ”älskar”. Jag mår ju alltid väldigt bra, blir bara extremt tung (+ 35 kilo med första och ligger kanske på +20 kg redan nu) och frustrerad över att jag inte kan göra saker i samma tempo längre. Annars märker jag liksom inte av det.

Hur är du som mamma?

– Hm. Jag är nog inte så curlande utan ganska rak och konsekvent. Men samtidigt extremt kärleksfull verbalt, är väldigt noga med att tala om för min son att jag älskar honom. Och så vill jag kramas och pussas mest hela tiden.

Ditt bästa fusktips som förälder? Nåt lifehack som förenklar livet med småbarn?

– Att ha en kompatibel partner eller hjälp. Min man täcker upp alla de delarna av mig som inte är så bra, och vice versa. Han har till exempel ett extremt tålamod och ett lugn som jag inte skulle kunna få ens med guds hjälp och mycket KBT.

Om du kunde sno en egenskap av din man vilken skulle det vara?

– Eh, det ovan. Tålamodet och lugnet.

Och vilken av dina egenskaper skulle du gärna bjussa honom på?

– Lite go och handlingskraft. Du ska till exempel se oss när vi ska ut och resa. I stressade situationer varvas jag upp som en duracellkanin och han går ner i nån slags amöbastadie. Kombinationen blir hysterisk.

Och om du bara fick läsa en enda blogg (som inte är din egen) resten av livet, vilken blir det då?

– Oj herregud. Då får jag säga Petras (House of Philia) eftersom vi driver Elsas ihop. Då kunde jag hålla lite koll. Och så är hon så förbenat duktig, också.

Jag har några bilder på vårt hem. Kan vi få gästblogga hos dig, tror du?

attvarafru-inspo

– Any time!

Pest eller kolera. Välj: Att alltid gå omkring med slalomutrustning eller att det varje kväll är After-ski hemma hos dig?

– Lätt! Slalomutrustning. I mitt hem är jag världens mest osociala människa. Skulle jag ha en massa hurtiga och fulla människor som sjöng Björn Rosenström i tuppluva i mitt vardagsrum varje dag skulle jag nog dö.

Att ha gåshud som tennisbollar eller hårstrån som sugrör?

– Hmmmm. Gåshud som tennisbollar. Man har ju inte gåshud konstant, liksom. Dessutom skulle det kunna se ganska fräckt ut.

Du hittar Att vara någons frus blogg här!

Text av mamas tidigare bloggare Hormoner och Hemorrojder