Trenden kring supernyttiga frukter och bär växer sig allt större. Det började med gojibäret, men det finns så mycket mer! Nu kan du lätt som en plätt få tag på alla möjliga torkade frukter och bär via nätet.

Det beryktade Gojibäret var det som drog igång Go for lifes verksamhet.
–Vi vill ge alla möjlighet till ett friskt liv utan att behöva offra för mycket, säger Björn Karlsson, en av grundarna av Go for life.

Vad är Go for life?
– Våra ledord är gott, nyttigt och naturligt. Det finns mängder med superfrukter och nyttiga bär ute i världen där du inte behöver tillsätta socker eller konserveringsmedel för att få en fantastisk smak. Därför erbjuder vi naturliga produkter helt utan tillsatser.
Vår vision är att påverka den svenska allmänhälsan positivt med produkter som innehåller nyttiga ämnen för kroppen. Generellt innehåller våra produkter en hög koncentration av antioxidanter, aminosyror, vitaminer och mineraler.

Proppat med antioxidanter, vitaminer och mineraler!

Hur började allt?
– Idéen kom 2008 då vi startade med en enkel webbshop. 2009 drog vi igång på riktigt och idag vänder vi oss mot både återförsäljare och privatpersoner.

Kakaonibbs är en av produkterna i ert sortiment, vad är det egentligen?
– Det är rostade och krossade kakaobönor och frigör samma ämnen i kroppen som vid nyförälskelse. Man blir glad, helt enkelt. Kakaonibbsen är jättegoda att blanda i müslin eller ha i chokladmuffins.

Har du något tips på hur man kan använda produkterna?
– Jag brukar blanda i gojibär som sötningsmedel när jag gör smoothies. Bäret är rikt på järn, c-vitamin och flera livsviktiga aminosyror. I min familj står det alltid en skål med blandingen incabär, gojibär och mullbär på bordet som alla går och plockar i när de är sötsugna.

Läs mer om Go for life.