7 sjukt grymma mammor som tävlar i OS

Inte nog med att de några av världens absolut bästa idrottare – de är dessutom mammor. De kämpar mot fördomar, riskerar att förlora sponsorer och krossar normer. Här är 7 riktigt grymma och sportiga mamas:

1. Sanna Kallur

sanna kallur
Faksimil SVT

Grymma häcklöparen Sanna Kallur är mamma till 3-åriga dottern Majken. Kallurs sponsorkontrakt bröts när hon blev gravid.

2. Gwen Berry

Amerikanskan släggkastare Gwen Berry är mamma till sonen Derrick.

3. Therese Alshammar

Terrific Tuesday training.

Ett filmklipp publicerat av Therese Alshammar (@t_alshammar)


Simundret Alshammar har en liten son vid namn Fred hemma. Alshammar förlorade sitt ekonomiska stöd från Sveriges Olympiska Kommitté när hon blev gravid och fick teama upp med ett spelbolag för att kunna fortsätta.

Läs också: Vi har listat Sveriges 33 mäktigaste mammor 

4. Nino Salukvadze

Inte nog med att sportskytten Salukvadze från Gerorgien tävlar i sitt åttonde (!) OS, i år gör hon det tillsammans med sin son Tsotne, som även han är en fena på skytte.

5. Oksana Chusovitina

Гуляем👍👍👍

Ett foto publicerat av Oksana (@oksana2016)

41-åriga gymnasten Chusovitina är även hon välkänd i olympiska sammanhang. Rio blir hennes sjunde OS och hennes deltagande där gör henne till den äldsta kvinnan någonsin som tävlat i OS. En del av de gymnaster hon ställs mot är i hennes sons Alishars ålder, 17 år!

6. Brittney Reese

Happy #leapday !!!

Ett foto publicerat av Brittney Reese (@daljbeast)

Den amerikanska längdhopparen Reese har en sedan ett år tillbaka en åttaårig son!

Läs också: 9 mammor som förändrade världen (vilka förebilder!)

7. Sofia Paldanius

Sist men inte minst: den svenska kanotisten Sofia Paldanius. När hon blev gravid med Alfons, nu tre år gammal, förlorade även hon sitt stöd från Sveriges Olympiska Kommitté. Efter en diskussion fick hon det dock retroaktivt.