9 alternativ för lite nyttigare (men fortfarande uppskattade) påskägg

Påskharen kommer snart och gömmer ägg till kidsen! Men måste det bara vara godis i? Självklart inte! Vill man fylla ut påskägget med annat än smågodis, eller helt och hållet byta ut sockret mot annat, har vi lite tips.

Här är några förslag på annat som barnen kan uppskatta i påskägget:

1. Tatueringar och klistermärken

Given succé! Skapa en liten tatueringsstudio hemma på påskafton och dekorera er med gnuggis-tatueringar! Av klistermärken kan ni göra små böcker och skriva historier till bilderna. Kul pyssel när lite extra tid finns under ledigheten.

2. Bygg en egen påskhare

Lego har till och med en påskkollektion, som gjort för att blanda upp med godisbitarna! En byggsats med Lego är också en rolig aktivitet att göra tillsammans.

3. Alternativt godis

Torkad frukt och russin har varit en klassiker sedan ungefär alltid. För den ambitiösa kan det även passa att baka eget godis med fina papper att lägga i påskägget.

4. Läs er igenom påskhelgen

Har du en bokmal hemma? Passa på att fylla påskägget med lite ny läsning i form av pixiböcker! Eller varför inte ett abonnemang på ljudböcker?

5. Om påskvädret sviker

Att fylla ett riktigt stort påskägg med popcorn, och gömma biobiljetter i är ett mysigt sätt att överraska barnet – och kanske är det nästan lika kul för dig som för kiddo?

6. Pussla tillsammans

Att blanda in bitar från ett stort pussel kan göra det riktigt spännande att leta (och leka) tillsammans. Att pussla och äta godis måste ju ändå vara den mysigaste kombon av alla?

7. Godis för de allra minsta

För de som inte börjat äta socker ännu kan ett ägg fyllt med majskrokar och klämmisar vara rena lyckan!

8. Hårspännen och snoddar

Gulliga spännen och snoddar att göra roliga frisyrer av är alltid kul. Eller varför inte en hårborste med Frost-motiv?

9. Leksaker

Det finns många små leksaker som ryms i ett påskägg: Bilar, små dockor, gulliga gosedjur, ett litet block med kritor… Leksaker i ägget är uppskattade betydligt längre än vad det tar att käka upp ett dragéägg!

Glad påsk! 🐣❤️☀️ 

Av: Hannah Almerud

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där!

NUVARANDE 9 alternativ för lite nyttigare (men fortfarande uppskattade) påskägg
NÄSTA 3D-bryn: Så funkar nya trenden för perfekt inramad blick