Att förbereda en riktig festmåltid behöver inte vara särskilt krångligt eller svårt. Varför inte överraska barnen med pizza till melliset eller bjud vännerna på nya smakäventyr till middagen.

Med fullkornsbotten, noggrant utvalda råvaror och minimalt med tillsatser kan du servera pizza alla dagar i veckan. Här är tre tips på hur du skapar en festligare måltid – på tio minuter.

1. Knäckepizza – ungarnas favoritmellis

leksandsknackebrod_snabbtattlaga

Låt dina barn överraska kompisarna med pizza till mellis och de gör garanterat succé. Knäckepizzan innehåller dessutom tjugo procents fullkornsknäckebröd och åttio procents fyllning till skillnad från många andra pizzor som ofta består av bröd till runt fyrtio procent.

2. Bjud vännerna på en annorlunda upplevelse

Det roligaste som finns är att bjuda på knäckepizza. Ett annorlunda och spännande alternativ till de klassiska snittarna. På tio minuter har du färdig bjudmat till gästerna. Använd knäckepizzan som bas och toppa med nötter, ruccola och honung för en lyxigare känsla.

3. Uppdatera tacokvällarna

Leksandknacke_pizzafest

Är fredagsmyset det samma som tacomys? Vill du kanske uppdatera mellomaten? Bjud på tacoknäckepizza. Släng på lite extra tacosåser, gräddfil och tackoskal och du är hemma bland stora och små.

Läs mer om Leksands knäckepizza här

Läs mer om hur du kan kombinera knäckepizza och träning utan dåligt samvete här

knackepizza_frysdisk

Pizzorna hittar du i frysdisken.