I annonssamarbete med BRILLBEE

Det är något särskilt med hembakat. Både till vardags, till föräldrafikat och när det vankas kalas. Men hur ska man ta sig vidare från att enbart baka kladdkaka?

Med hjälp av fyra enkla knep från dekorexperten Johanna Viberg kan du lära dig att baka som ett proffs. Gör det till en mysig stund tillsammans med de små, som säkert gärna vill vara med och hjälpa till!

1. Lär dig genvägarna till snygga bakverk

Att skapa snygga bakverk är inte så svårt som det ser ut och är det perfekta helgmyset (som dessutom går att äta upp)! Toppa tårtan med macarons eller lösgodis, dekorera dina cupcakes med vackra naturtrogna rosor, låt smält choklad rinna längs med tårtans sidor och tänk färgglatt. Utgå från ett tema om det känns enklare. Kanske kan du ha djurtema när barnet fyller år – söta cupcakes med djuransikten och små möss ovanpå födelsedagstårtan? När du en gång har lärt dig vilka knep du kan ta till och känner dig säker på grunden kommer idéerna att flöda.

Gå en onlinekurs via Brillbee med bakproffset Johanna Viberg när det passar dig och lär dig att baka som om du aldrig hade gjort något annat!

2. Få syn på de vanliga nybörjarmisstagen vid bakning – och undvik dem

Psst..! Slarva inte med pappersstruten, det är den som kommer hjälpa dig att ge dekorationerna det lilla extra. Lär dig undvika fler nybörjarmisstag i Johannas superinspirerande kurs.

Har du känt dig sugen på att baka någon gång, utan att riktigt veta i vilken ände du ska börja? Med helt fria ramar är det svårt att vara kreativ. Johanna Viberg rekommenderar därför att hålla dig till en fast ram. Inom den ramen kan du ta ut svängarna. I början kanske du känner att du borde göra precis allt själv. Men det är okej att köpa färdig tårtbotten, marsipan och annat så att du kan lägga din energi på dekorationerna.

Med bra redskap i köket har du bättre förutsättningar att göra riktigt tjusiga dekorationer. Kanske har ditt barn härliga idéer som ni kan skapa tillsammans?

3. Satsa på rätt redskap så flyter bakningen lättare

Det finns mycket roligt att välja på när det kommer till redskap för bakning men det är svårt att ha råd med allt på en gång. Börja med det du behöver mest. Antagligen har du mycket hemma som går att använda – gör fina mönster med en gaffel eller använd tårtpapper som en vacker schablon. Allt eftersom kan du fylla på med fler snygga tårtfat och smarta redskap. Johanna Viberg har alla knep – du kan till exempel göra underverk med några blad från naturen eller ta din dekoration till nya nivåer med en enkel potatissticka. Allt det här får du lära dig mer om i onlinekursen.

I Johanna Vibergs onlinekurs får du lära dig att göra snygga blommor, sockerpastafigurer, spritsning och mycket annat som kommer få omgivningen att häpna vid fikastunderna!

4. Behärska de här knepen så är du praktiskt taget ett bakproffs

För att behärska de viktigaste teknikerna kring dekoration av bakverk är det först och främst fem saker du behöver lära dig. Dessa är:

  •  Spritsning – lär dig att spritsa som proffsen i vackra och varierande mönster.
  •  Blommor – fantasiblommor kan göra vilket bakverk som helst till något magiskt. Det är inte alls så svårt att skapa naturtrogna rosor.
  •  Gör sockerpastafigurer – skapa roliga figurer som gör alla kalasgäster glada.
  •  Dekorera med choklad – vad sägs om krämrosor av nutella eller sirlig detaljkonst?
  •  Bli expert på tårtkalas – plocka upp trender och lär dig dekorationsknep som ger stor visuell effekt.

Johanna Viberg inspirerar till lekfullhet och kreativitet när det gäller att dekorera bakverk.

Johannas tre bästa tips

Var shoppar du dina bakningsredskap?
Det mesta hittar jag online, i bakningsbutiker. Men det är en sport att fynda second hand! Ta t ex 80-talets ostbrickor, de blir perfekta snurrande tårtfat! Och i barnens leksakslådor finns ofta bra grejer.

Bra ställe att fynda dekorationer?
Lösgodishyllorna, där finns massor!

Din favorittopping på cupcakes?
En smakrik chokladkräm, alla gånger!

Gå Brillbees kurs ”Dekorera cupcakes, tårtor & kakor – proffsens genvägar till magiska bakverk” med Johanna Viberg för att lära dig allt det här och lite till. Du kan dela upp den som du vill och pausa när du behöver. Boka den redan innan vårens alla högtider och kalas så har du det gjort (sen har du ett helt år på dig att njuta av den).

Med värdekoden BRILLBEEVÅR får du 25 % rabatt på kursen.