I annonssamarbete med NATURAL CYCLES

Stopp! Du kan visst bli gravid när du ammar – så skyddar du dig bäst

Gravidmagen är borta, bebisen snusar vid bröstet och det nya livet med amning och blöjstök drar igång. Vill du inte bli gravid igen på ett tag gör du rätt i att skydda dig med preventivmedel. Och det finns fler säkra alternativ än vad man kanske vet om.

Ett vanligt missförstånd är att du inte kan bli gravid så länge du ammar. Hormonerna löper amok i din kropp efter förlossningen och mensen kan vara puts väck under lång tid. Mitt i denna hormoncirkus kommer ni försiktigt att hitta tillbaka till ert sexliv igen. Vill du inte bli gravid, just nu i alla fall, är det dags att tänka preventivmedel. Du kan nämligen bli gravid igen vid den allra första ägglossningen efter graviditeten, även om du ammar och även om du inte fått din mens ännu.

Undvik en graviditet – utan biverkningar

För att undvika att tillföra kroppen ännu mer hormoner kan ett hormonfritt alternativ vara fantastiskt både för din kropp och ert sexliv. Preventivmedel med hormoner kan även påverka sexlusten. Natural Cycles är ett naturligt preventivmedel utan biverkningar. I appen, som är världens första och enda certifierade preventivmedelsapp, registrerar du i din temperatur varje morgon och får en enkel och effektiv överblick över dina säkra och dina fertila dagar. Du kan även fylla i att du nyss varit gravid, direkt i appen.

Passar appen mig?

Natural Cycles passar perfekt för dig som är i fertil ålder och i en fast relation – med eller utan barn. Vill du undvika en graviditet så ger Natural Cycles svar på vilka dagar du är fertil, det enda du behöver göra är att mäta din temperatur när du vaknar, fylla i den i appen innan du kliver ur sängen och se din status för dagen. Visar appen en grön dag betyder det att du kan ha sex utan skydd och en röd dag att du bör använda skydd. Det tar vanligtvis mellan en till tre menscykler innan appen lärt känna just din kropp. Om du fortfarande ammar tar det längre tid, men appen kommer å andra sidan att berätta för dig när din ägglossning är tillbaka! Här kan du läsa allt om hur appen fungerar och hur du gör!

product_1000

Med Natural Cycles kan du undvika en graviditet på ett naturligt sätt, utan biverkningar.

Lär känna din kropp på nytt

När hormoncirkusen börja packa ihop och kroppen går tillbaka till sin vanliga balans igen kommer din menscykel tillbaka som vanligt, dock kan pms:en kännas kraftigare och mensen bli rikligare. Kolla in mamas film om hur din menscykel påverkar kroppen och humöret!