I annonssamarbete med BJöRN AXéN

Härliga försommar med skolavslutningar, midsommarfester och bara ben! Och noll tid för kroppsprepp… Lugn, här är sparitual 2.0, den du enkelt gör i duschen!

H

inner du inte ringa in Madonnas spa-terapeut just nu? Vi på mama-redaktionen förstår dig. Vi är glada om vi hinner borsta ungarnas hår i den här virvelvinden av events och deadlines innan semestern. Men misströsta inte! mamas skönhetsredaktör Carin Carlgren vill tillsammans med Björn Axén – som är aktuella med två nya hudvårdsserier – tipsa om hur du maxar egentiden i badrummet.

5 tips för hud och humör med sommarglow:

1. Boosta dina sinnen

Det finns en anledning till varför spa-anläggningar är inbäddade i essentiella oljor. Vi människor påverkas mycket av dofter.

– När du ändå öppnar upp korken på dina produkter i duschen, sätt dem till näsan, andas in och tänk på hur dofterna påverkar dig. Vanilj är känt för att lugna och citrus piggar upp, säger Carin Carlgren.

Björn Axéns nya kroppsserie för normal hud heter Organic Energizing Orange och består av Body Lotion, 195 kr, Body Wash, 155 kr och Body Scrub, 175 kr. Produkterna är snabbabsorberande och doftar uppfriskande av kallpressad apelsinolja.

2. Jobba med temperaturen

Många spa-anläggningar inspireras av tusenåriga japanska ritualer, där varma och kalla källor får ruska om kroppen med både välbehag och vitalitet. Det är ju jättelätt att härma med termostaten.

– Börja med värme för att sätta igång blodcirkaltionen och få en avslappnande effekt och avsluta med kallt vatten för att dra ihop porerna och ge dig själv en energiskjuts.

3. Massera dig själv

Genom att massera dig själv sätter du igång du blodcirkulationen ytterligare och frisätter må-bra-hormonerna oxytocin.

– När du ändå ska tvätta kroppen, passa på att ge dig själv taktilmassage genom att smörja med ett jämnt och lugnt tryck i ett medvetet rörelsemönster. Det gör dig lugn och avslappnad.

4. Skrubba lätt

För dig med normal hud är en skrubb världens bästa energiboost för huden. Skrubba med cirkelrörelser och ta bort döda hudceller så får din hud mjuk och len lyster.

– Om du handdukstorkar dig innan du skrubbar får du mer effekt, men om du blandar produkten med vatten går det inte åt lika mycket. Win eller win, säger Carin Carlgren.

Björn Axéns nya kroppsserie för torr hud heter Organic Caring Bergamot & Vanilla och består av Body Cream, 195 kr, Body Wash, 155 kr och Body Oil, 159 kr. Alla produkter doftar mjukt av kallpressade oljor från Bergamott, vanilj och kardemumma.

5. Mjuka upp dig

Det tar inte många sekunder att smörja in dig och effekterna är både långsiktiga och direkta. Torr hud blir smidigare med mjukgörande ämnen och normal hud håller sig i balans med fukt.

– En stor bonus med att skrubba och återfukta huden är att du skapar en optisk effekt av jämnare hud. Mjuk och återfuktad hud reflekterar ljuset och ger ett slätare intryck än en torr hud.

Psst! Avsluta din ritual med ett glas vatten. Det gör man alltid på spa.

Vill du veta mer om Björn Axéns nya kroppsserie? Här hittar du alla produkter!