Se smyckena som älskas av kvinnor – världen över!

Det började i en liten guldsmedja i Norrbrogade i Köpenhamn. Guldsmeden Per och hans fru Winnie hade en dröm om att kunna erbjuda kvinnor vackra kvalitétsmycken till överkomliga priser, världen över. I dag är drömmen sann. Välkommen till Pandoras sköna värld!

Pandora grundades 1982 av Per och Winne Enevoldsen.

Redan från början var uppdraget bakom varumärket att erbjuda kvalitétssmycken till överkomliga priser. Detta ledde paret till Thailand där de upptäckte den genuina känslan för hantverket och den stora kännedomen om smycken, juveler och olika material. 1989 var produktionen i full gång.

pandora-produktion-640x224

pandora produktion

Tidigt infann sig fyra viktiga budskap i produktionsprocessen, mänskliga rättigheter, etisk affärsverksamhet, hälsa, säkerhet och miljö. Med stor respekt för hantverkarna och deras yrkeskunskap, är Pandora ett av världens största smyckesföretag och sysselsätter i dag totalt 11000 personer, varav 7900 personer i Thailand.  År 2014 producerade Pandora 91 miljoner delar smycken!

charms-bastsaljare-640x298

charms-bastsaljare

Pandoras signatursmycke, armbandet med charms, introducerades år 2000 och är idag ett eftertraktad armband att ge bort i gåva. Redan babylonierna, 700 fKr hade armband med charms för att minnas speciella tillfällen i livet. Sedan dess har armband med charms motat onda andar, medfört lycka och uttryckt minnen och känslor för olika folkslag och traditioner genom åren.

I dag består Pandoras kollektion med över 700 delar och den bästsäljande produkten är ett enkelt silverhjärta. Se Pandoras alla kollektioner här.

pandora-smycken-white-640x376

pandora smycken white

Pandoras popularitet har spridit sig till över 90 länder. Pandora har 1400 egna flaggskeppsbutiker och över 100 återförsäljare i Sverige.  Självklart finns Pandora på Facebook med över 3 miljoner följare! Där får du varje dag inspirerande uppdateringar med tips på vackra och unika presenter.

pandora-magazine-640x248

pandora magazine

I Pandoras magazine kan du läsa om allt från modetrender till inspirerande resereportage. Pandora har 6,2 miljoner trogna medlemmar världen över, välkommen att bli del av Pandoras underbara värld du också!

white_2-640x632

Pandora är certifierade av Responsible Jewellery Council, RJC.