I annonssamarbete med OTRIVIN

I dessa tider känns det som att förkylningarna avlöser varandra och det är svårt att inte drabbas. Här är tipsen som håller dig och mini friska (och som lindrar ifall ni trillar dit).

Den här tiden på året är snor, hosta och feber mer regel än undantag. Förkylningar smittar lätt, men det finns några saker du kan göra. Här får du vet vad du kan göra för att förhindra att mini blir förkyld och knepen som gör sjukdomstiden liiite mer uthärdlig, om ni väl trillar dit. Kolla här!

 

1. Tvätta händerna

Känner du dig som en tjatmoster som hela tiden måste påminna mini om att tvätta händerna? Ge inte upp! Att tvätta händerna är det allra viktigaste för att inte sprida smittan vidare eller rulla runt i egna bacilusker. Använd en mild handtvål och gör det till en rolig stund som ni gör tillsammans.

Otrivin tvatt

”Tvätta, tvätta händerna… Tvätta, tvätta händerna… Tvätta, tvätta händerna så händerna blir rena!” Att sjunga medan ni tvättar händerna gör så att mini inte tappar tålamodet.

2. Byt textilier ofta

Förkylningsvirus smittar genom luften eller via saker. Vill du vara extra säker på att inte sprida vidare förkylningsbacillerna är det smart att byta kläder när ni kommit hem efter förskolan, eller byta handdukar och sängkläder ofta för att inte förlänga sjukdomsperioden.

3. Fyll på med grönt & vitaminer

Mat med vitaminer och antioxidanter stärker immunförsvaret och förkortar i bästa fall förkylningen. Men hur ska du få mini att äta något annat än gurka, majs och ärtor? Tänk smart och var kreativ – om du gör maten rolig kommer mini garanterat att provsmaka.

Otrivin morot

Ja, i vissa fall är det faktiskt okej att leka med maten!

4. Få tillräckligt med frisk luft

Efter en dag på förskolan är det så lätt att hela familjen stannar inomhus resten av kvällen. Tänk på att frisk luft och ny omgivning gör under både för humöret och sömnen. Gå ut och var sakletare à la Pippi Långstrump eller gå en promenad till lekparken – utomhuslek hjälper till att hålla mini både pigg och frisk.

Otrivin_utelek

Att vara ute så mycket som möjligt är inte bara bra för humöret, även för hälsan är det bra. Virus smittar nämligen lättare inomhus.

5. Håll koll på snuvan

Täppt näsa och snuva är vanligt så här års och ibland kan det vara svårt att veta om det bara är känsliga slemhinnor eller en riktigt förkylning. Nässpray är toppen att använda då näsan känns täppt. Det lindrar och mini kan snabbt andas bättre. Använd nässpray innan det är dags för nattningen. Alla vet väl att bra sömn också gör så att man håller sig frisk?

Otrivin_faktarutaNY

Otrivin utan konserveringsmedel 0,5 mg/ml nässpray är ett receptfritt läkemedel för nästäppa vid förkylning och akut bihåleinflammation som innehåller xylometazolin. Bör ej användas längre än 10 dagar i följd. För barn 1-12 år. Läs bipacksedeln noggrant. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com. Varumärken ägs av eller licensieras till GSK. ©2019 GSK eller dess licensgivare. 02/2019 CHSE/CHOTRI/0002/19

NUVARANDE Säg hej då till förkylning! 5 tips som håller mini frisk
NÄSTA I ANNONSSAMARBETE MED POLARN O. PYRET Finaste höstkläderna till barnen