Många av oss drabbas av torr hud under vinterhalvåret. Men det finns några få enkla knep för att slippa flagor, sprickor och torra fläckar.

1. Undvik löddrande rengöringsprodukter

weleda_artikelbild_rengoring

Löddrande rengöringsprodukter verkar en aning uttorkande och vill du undvika en fnasig hud bör du i stället välja en rengöringscreme eller rengöringsolja. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten. Det är skonsamt mot huden och ger en fin finish.

Tvätta ansiktet så få gånger som möjligt under dagen. Oftast räcker det att tvätta huden på kvällen. Ju mer du tvättar ansiktet desto mer uttorkande är det.

2. Använd olja som ger fin lyster
Använd olja om du är torr. Många tror att huden blir flottig av olja men det beror alldeles på vilken olja man använder. Att föredra är en vegetabilisk olja som inte är så fet. Mandel- aprikos eller tistelolja ger fin lyster utan att huden känns flottig.

3. Addera olja i fuktkrämen

weleda_olja

På vintern är huden extra utsatt för påfrestningar. När du smörjer in huden med fuktkräm och sedan vistas i kylan kan ett islager bildas på huden eftersom fuktkrämer oftast innehåller vatten. Men om du adderar några droppar mandelolja i fuktkrämen kapslas i stället huden in och skyddas.

Ett annat sätt att skydda huden mot att vattnet fryser på huden är att avsluta din hudvårdsrutin med några droppar mandelolja som du smörjer in huden med. Det skyddar mot kylan och isbildning.

4. Var generös med fuktighetskräm

weleda_fuktighetskram

Många smörjer in huden alldeles för sällan under vintern. Då får man också alldeles för torr hy. Smörj in dig minst två gånger per dag. Gärna mer. Du behöver inte överkonsumera men var inte snål. Smörjer du in dig ordentligt morgon och kväll kommer huden inte heller vara torr och flagig.

Tänk på att en stram hud inte är lika med en ren hud. En stram hud visar i stället på att den behöver extra fukt.

5. Olja i stället för nattkräm
Om man är riktigt torr behöver huden extra mycket näring. Under natten kan huden arbeta ostört och det är också då huden reparerar sig därför är det bra att applicera oljan innan man går och lägger sig. Vill man ha en fetare kräm kan man droppa vegetabilisk olja i sin kräm så blir det lite rikare på återhämtning från huden.

6. Med extra omtanke om miljön
I dag behöver man inte välja på resultat och ekologisk och hållbart. Det är enkelt att göra ett hållbart val och samtidigt få ett bra resultat på din hud.

På Weleda arbetar man för en hållbar miljö med miljövänliga produkter. Alla produkter är vegetabiliska i stället för syntetiska. Råvarorna odlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel och produkterna är komposterbara.

weleda_produkter

Weledas Almondprodukter är extra bra för känslig och torr hud. Deras vegetabiliska hudvårdsprodukter innehåller bland annat A- och E-vitamin samt antioxidanter. De essentiella fettsyrorna bygger upp huden på samma sätt som vår kropp gör.

Läs mer om Weledas produkter här