I annonssamarbete med OTRIVIN

Nu har höstterminen dragit igång och det känns som om vab-dagarna avlöser varandra. Med den här miniguiden håller ni er friska länge!

Nej, inte en vab-dag till! Ja, den här tiden på året är snor, hosta och feber mer regel än undantag. Förkylningar smittar lätt, men det finns några saker du kan tänka på för att förhindra det. Kolla här!

 

1. Tvätta händerna

Känner du dig som tjatmoster som hela tiden måste påminna mini om att tvätta händerna? Ge inte upp! Att tvätta händerna är det allra viktigaste. Ha en bild handtvål och gör det till en rolig stund som ni gör tillsammans.

Otrivin tvatt

”Tvätta, tvätta händerna… Tvätta, tvätta händerna… Tvätta, tvätta händerna så händerna blir rena!” Att sjunga medan ni tvättar händerna gör så att mini inte tappar tålamodet.

2. Testa nässpray (funkar även för små barn)

Täppt näsa och snuva är vanligt så här års, men ibland kan det vara svårt att veta om det är förkylning eller bara känsliga slemhinnor. Nässpray är toppen att använda då näsan känns täppt. Det lindrar och mini kan snabbt andas bättre. Toppen att använda innan det är dags för nattningen. Alla vet väl att bra sömn också gör så att man håller sig frisk?

3. Preppa med grönt & vitaminer

Mat med vitaminer och antioxidanter stärker immunförsvaret. Men hur ska jag få mini att äta något annat än gurka, majs och ärtor? Tänk smart och var kreativ – om du gör maten rolig kommer mini garanterat att provsmaka.

Otrivin morot

Ja, i vissa fall är det faktiskt okej att leka med maten!

 

Tips! Är ditt barn täppt i näsan? Otrivin nässpray för barn rekommenderas från 1-12 år och kan användas upp till tio dagar. Nässprayen är avsvällande och lindrar nästäppa inom några minuter. Barnet får lättare att andas vilket i sin tur gör det mycket enklare att sova.

 

4. Byt kläder efter förskolan

Förkylningsviruset smittar genom luften eller via leksaker. Vill du vara extra säker på att inte få hem förkylningsbacillerna är det smart att byta kläder när ni kommit hem efter förskolan. Plocka fram en outfit som bara används hemma och vädra kläderna som varit på förskolan.

5. Var ute i friska luften

Parkhäng är inte bara för att trötta ut mini, det är också ett sätt för att hållas frisk. Gå ut och var sakletare à la Pippi Långstrump, måla med asfaltskritor eller var påhittig och grilla varm korv till lunch?

Otrivin lek

Att vara ute så mycket som möjligt är inte bara bra för humöret, även för hälsan är det bra. Virus smittar nämligen lättare inomhus.

NUVARANDE Så slipper du vab! 5 smarta tips för att hålla mini frisk
NÄSTA I ANNONSSAMARBETE MED POLARN O. PYRET Finaste höstkläderna till barnen