Picknick på stranden, i parken eller i trädgården. Nu inleds säsongen då vi mer än gärna umgås med vänner och familj utomhus. Gärna med en välfylld picknickkorg med tillbehör för stora och små. Här är 8 tips för en lyckad picknick.

1. Platsen. Välj en plats som ni kan vara på hela dagen och som inte är svår att ta sig till. En picknick får gärna ta tid så välj platsen med omsorg. Kom ihåg att upplevelsen är viktigast, ibland är trädgården den perfekta platsen.

pagenfuns_nyartikelbild

2. Maten. Ha ett utbud som passar alla inbjudna och gör det inte för komplicerat. Har du till exempel inte tid att baka egna bullar finns det goda och härliga alternativ i butikerna. Pågen Funs nya smak med vanilj och hallon är en självklar favorit när det är dags att packa ner picknickmaten. Finns även med vaniljsmak.

pagenfuns_picknick

3. Knytkalas. Låt de inbjudna ta med sig något till picknicken. Var gärna tydlig med vad varje person ska ha med sig så uppstår inte problemet att det finns dryck till alla men ingen mat eller vice versa.

4. Vädret. Ha koll på om det ska bli sol eller regn. Små regnskurar behöver inte vara en nackdel men välj plats efter väder och se till att ha regnkläder med er. Glöm inte solskyddet om det ser ut att bli en solig dag.

5. Något att sitta på. Hur ofta har man inte gett sig iväg på picknick och sedan glömt en filt eller dynor att sitta på. Om ni orkar bära lite extra är hopfällbara stolar ett perfekt tips för en skön stund ute i det gröna.

nagotattsittapa

6. Servetter. Servetter och framför allt våtservetterna är räddaren i nöden för kladdiga fingrar när alla har avnjutit sin picknick. Packa ner ett paket, du kommer inte att ångra dig.

7. Skräppåse. Det finns inget tråkigare än kvarlämnat skräp i naturen. Låt alla kasta skräpet i påsen och släng i närmsta soptunna. Praktiskt och enkelt.

8. Underhållning. Kubb, fotboll, brännboll eller något annat spel kan vara hur roligt som helst om man är ett gäng som ska tillbringa dagen utomhus tillsammans. Tänk gärna på att ha aktiviteter som stora som små kan vara delaktiga i. Ta fram ditt bästa humör och släpp loss.

Fakta om Pågen Funs
Pågen Funs är små vaniljbullar, bakade på fluffig vetedeg och fyllda med kanongod vaniljkräm.

Inför sommaren har Pågen släppt nyheten Pågen Funs Vanilj & Hallon. Här är den läckra vaniljkrämen kombinerad med hallonsylt. Perfekta bullar att ta med på picknicken eller att bjuda på till fikat hemma.

Här kan du läsa mer om Pågen Funs