I annonssamarbete med COMFORT

Tvätthögen slår höjdrekord och du har gett upp hoppet om att någonsin få se botten av den. Här ger vi dig våra fem bästa råd för mindre tid i tvättstugan och mer tid för annat!

1. Välj dina strider (läs tvättar)

Lättare fläckar, som krita till exempel, går enkelt att torka av med en fuktig trasa. Du spar på miljön och minskar slitaget på kläderna om du väljer dina tvättar med omsorg istället för att ”slentriantvätta”.

Ibland räcker det med punktinsatser för att få bort mindre fläckar och ytlig smuts på barnens plagg. Det är även gott nog att torka av smutsiga barnjackor och allvädersbyxor med en fuktig trasa. Du spar tid och du sliter inte på kläderna- win win!

2. Curla dina kläder

Att vårda sina kläder handlar bland annat om att välja rätt tvättmedel (vitt för vittvätt och kulör för färgad tvätt) och kombinera det med sköljmedel. Sköljmedel ger inte bara en härlig doft och mjuk känsla utan hjälper också till att bevara plaggens form och färg så att de håller längre.

3. Ge upp strumpjakten

Spar tid och tandgnissel genom att sortera kläderna redan när de hamnar i tvättkorgen.

När all smutstvätt slängs i en och samma korg tar det evigheter att sortera efter färg och tvättanvisning. Använd därför gärna tre tvättkorgar: En för färgad, en för vit och en för fintvätt.
En annan typisk tidstjuv i tvättsammanhang är strumpletandet: Vart tar alla strumpkompisar vägen? Sätt ihop dem parvis inför tvätt (på samma sätt som du gör när du lägger in dem i garderoben), så håller de ihop hela vägen från tvättkorg till sortering.

4. Skippa skrynklorna!

Sköljmedel gör inte bara kläderna mjuka och väldoftande. Visste du att plaggen faktiskt torkar snabbare och också blir lättare att stryka om du använder sköljmedel.

Trist med skrynkliga kläder, eller hur? Frågan är bara när man ska få tid över till att stryka… När du använder sköljmedel torkar tvätten snabbare och blir dessutom inte lika skrynklig. Så mindre tid vid strykjärnet och mindre torktid, helt enkelt!

5. Improvisera mindre

Improvisation är härligt men inte i tvättstugan! Slipp omtvättar och krympta favoritplagg genom att slaviskt följa varje plaggs tvättråd.

Lär dig mer om hur du får bort dålig lukt från kläderna eller hur ett sköljmedel från Comfort kan göra ännu mer skillnad i din och barnens garderob.