Lax, ägg och lamm brukar vara självklara val på matbordet under påsken. Men i bland kan det vara skönt att göra något som går snabbt och enkelt utan att för den sakens skull vara ohälsosamt.

En frasig knäckepizza är ett perfekt val när man vill att maten ska gå snabbt och vara enkel att tillaga. Den passar lika bra till lunch och middag som till melliset.

Här är fem anledningar till varför knäckepizzan är ett bra alternativ under påsklovet:

1. Gör att man håller sig mätt länge. Hungriga barn som vill ha mat NU har nog de flesta föräldrar varit med om. För att hålla sig mätt länge är fullkorn ett bra alternativ. Fullkorn mättar och gör att man står sig länge. Dessutom får man i sig många bra näringsämnen som järn, kalium, E-vitamin och antioxidanter.

leksandsknackebrod_snabbtattlaga

2. Går snabbt och enkelt att tillaga. Även om det är gott med smörgåsar kan varm mat kännas extra lockande. En knäckepizza tar tio minuter att värma. Dessutom kan barnen enkelt och smidigt tillaga den själv.

3. Ger inte snabba insulinpåslag. Mat som ger snabba insulinpåslag gör att du lättare blir hungrig och trött. Studier visar att de som äter knäckebröd känner sig tjugofem procent mer mätta än de som äter vitt bröd.

leksandsknackebrod__traning_snabbtochenkelt

4. Bra som uppladdning före träning. Att äta en knäckepizza är samma sak som att äta en fullkornssmörgås med pålägg. Knäckepizzan innehåller inga övermängder med ost. Dessutom har man lagt ner mycket energi på att välja ut bra råvaror där de flesta ingredienser kommer från svenska gårdar.

Leksandknacke_pizzafest

5. Låt påsklovsmaten bli en fest. Vem vill inte bjuda sina kompisar på pizza till mellis, eller göra en ny variant på tacomyset. För en extra festlig måltid, dekorera knäckepizzan med extra tillbehör som ruccola, lite honung och nötter. På tacopizzan kan man lägga till extra tacosås, gräddfil och tacoskal. Det blir garanterat en succé!

Om Leksands Knäckepizza:

knackepizza_frysdisk

1. Finns i tre olika varianter: taco, veggie och ost & skinka.
2. Tar endast tio minuter i ugn.
3. Innehåller tjugo procent fullkornsknäcke och åttio procents fyllning.
4. Är bakad med så lite onödiga tillsatser som möjligt och med omtanke om miljön.
5. Leksand knäckebröd var ett av de tio första livsmedelsföretagen att miljöcertifiera sig.
6. Leksands Knäckepizza hittar du i frysdisken.

Läs mer om Leksands knäckepizza här