Få strålande hud med rätt hudvårdsrutin. Här är tips på hur du får huden att stråla extra i sommar.

Många kan uppleva att huden ser äldre ut på kvällen än på morgonen. Det beror på kombinationen av minskad fukt och ökad talgproduktion. Det är därför viktigt att använda anti-age-produkter i din dagliga hudvårdsrutin. Komplettera gärna med solskyddsfaktor på sommaren.

Här är 5 tips för en strålande sommarhud:

1. Var noga med rengöring morgon och kväll. Efter en dag av yttre påfrestningar samt makeup är det extra viktigt att låta huden återhämta sig.

2. Om din hud utsätts för luftkonditionering eller värme är det bra att rengöra huden och sedan smörja in den med en mjukgörande creme.

3. Skydda huden mot solen med minst SPF 30.

4. Ät sunt och regelbundet. Skär ner på söta och feta snacks som kan rubba balansen i huden. Ät mycket frukt och grönt. Tänk på att dricka mycket vatten, det mår både huden och kroppen bra av.

5. Undvik stress genom att ta hand om dig själv. Unna dig avkoppling, motionera och gör saker som får dig att må bra.

Här är 3 enkla steg för en bra hudvårdsrutin

1. Rengöring

rengoring_ny

Pureté Thermale 3in1

Rengöring. Oavsett om du har make-up eller inte är det viktigt att rengöra huden ordentligt både morgon och kväll med en effektiv och skonsam ansiktsrengöring. Detta för att få bort make-up, smuts och slaggprodukter.

2. Serum

kollage_bjork_liftactiv_ny1

Applicera sedan ett serum, både morgon och kväll, för lyster och boost-effekt.

3. Dag- och nattcreme

burkar_lifeactiv_artikel

Liftactiv Supreme – antiage-dagcreme mot dagliga ålderstecken och Liftactiv Night Supreme.

Avsluta din dagliga hudvårdsrutin med en dagcreme eller nattcreme för återfuktning av huden. Liftactiv Supreme dagcreme motverkar effektivt synliga ålderstecken, både under dagen och på lång sikt

Läs mer här