Pendlar du till jobbet eller reser du mycket i tjänsten? Känns det som att bilen står mer i kö än är på rull? Så här förenklar du ditt bilåkande så att till och med bilköerna blir till något positivt.

Vi spenderar en massa tid i bilen. Vi skjutsar barnen till och från skolan och dagis, åker till jobbet, hämtar, lämnar, och dessutom tar vi med bilen på semestern. Det är många timmar som blir än fler tack vare rusningstrafik. Men genom att koppla upp din bil kan du använda tiden till något roligare och effektivisera den.

De där 34 minuterna i bilkö varje morgon? Barnens favoritprogram? Check, och middagen blir en gemensam tillställning. Egen tid, och lugn och ro att äntligen lyssna igenom veckans rekommendation på Spotify? Check!

Med Telia Sense kan totalt upp till fem enheter kopplas upp samtidigt och de 20 Gb som ingår räcker till att streama filmer i 20 timmar varje månad. Perfekt till eller från jobbet eller under resan. Du tar kontroll över din tid, får en mer bekväm resa och du sparar pengar.

Låt bilen sköta sig själv, du sköter ju allt det andra

artikelbild_var_stallde_jag_bilen

Var ställde du bilen? Med en uppkopplad bil behöver du aldrig leta, dessutom sparar du pengar och värdefull tid, och resan blir roligare när hela familjen kan streama film, lyssna på musik eller spela spel via bilens wi-fi.

Telia Sense består av en app, ett abonnemang och en hårdvara. Telia Sense ger samma tjänster som en nyproducerad bil har och kan installeras i alla bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och i alla dieseldrivna bilar tillverkade efter år 2004.

Appen informerar om resehistorik, om batteriet håller på att laddas ur eller om bilen behöver soppa, men berättar också när det är dags för däckbyte och besiktning så att du själv slipper hålla reda på bilens servicekalender. Det finns även prisvärda servicetjänster från partners inom service, verkstad och besiktning du kan använda dig av om du inte redan har en servicepartner. Telia Sense varnar också om någon försöker ta sig in i bilen eller kör iväg med den (stopp och belägg familjens tonåringar). Allt från bekvämt avstånd.

För att läsa mer om hur Telia Sense kan underlätta, klicka här

Telia Sense i korthet

hero_teliasense

Att resa med bil är roligt men också krävande, i synnerhet om hela familjen är inkluderad. Wi-fi för fem enheter och en app som håller reda på bilens behov gör resan behaglig – hela vägen.

Telia Sense består av tre delar: Ett abonnemang för att kunna använda tjänsten, en hårdvara som kopplas in under ratten i bilens OBD-II-port (finns i alla bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och dieseldrivna bilar tillverkade efter år 2004), samt en app-baserad molntjänst.

Man behöver inte ha ett Telia-abonnemang sedan innan. I Telia Sense ingår ett eget abonnemang med uppkoppling för wifi-surf. Abonnemanget kostar 99 kr/mån och då ingår 20 Gb per månad.

Inkopplingen är enkel, bara att ladda ner appen via Appstore eller Google Play, plugga in hårdvaran och följa instruktionerna i appen.