Så blir tvättmaskinen din bästa vän – 5 genialiska tvättråd

Tipsen som du inte visste att du behövde men som kommer att göra ditt liv SÅ mycket enklare. Missa inte heller filmen (längst ner i artikeln) om hur du får tiden i tvättstugan att minska!

1. Skriv ner tvättråden direkt på tvättmaskinen.

Varför ska bara en i familjen kunna tvätta? Skriv tvättråden direkt på tvättmaskinen med en vattenlöslig penna och torka bort instruktionen när maskinen är klar.

artikebild-tvattrad-dylon-ca

Med instruktionerna direkt på tvättmaskinen har alla i familjen samma förutsättningar (och inga ursäkter).

2. Använd Colour Catcher – så kan du blanda färgade plagg och tvätta färre maskiner utan att de missfärgas.
När du tvättar fäller plaggen färgpartiklar varför klara färger ofta mattas efter ett par tvättar. Colour Catcher är en tvättduk som gör det möjligt att blanda färger, förhindrar missfärgning samtidigt som tygerna behåller färgerna bättre. Mindre sortering, längre hållbarhet och färre tvättar (vilket också sparar miljön) är fördelarna. Så här funkar det.

3. Keep It White gör grådassig tvätt vit igen.

Är dina krispiga, vita plagg ett minne blott? Tvättduken förhindrar att smuts och fettpartiklar förs över mellan plaggen och ger tvätten en vithet, utan skadliga eller blekande ämnen. För att göra svarta kläder svarta igen, finns Black Renovater. Läs mer om Keep it White här.

4. Håll ordning på strumporna med en tvättpåse.

Tvätten blir lättare att sortera och du kan lägga pengar på annat än strumpinköp.

artikelbild-tvattpase-dylon-ca

Tvätta strumporna i en tvättpåse så slipper du leta efter den där strumpan som alltid promenerat ut ur tvättmaskinen på egen hand.

Sist men inte minst…

5. Aluminium.

Vill du också ha fluffiga handdukar och mjuka lakan? Vi trodde nog det. Torktumlare i alla ära men hur ofta står vi inte där med  ett (i bästa fall) halvfuktigt lass när det är hög tid för läggdags? Och den där torkbollen, hur ofta ligger den på sin plats? Aluminium är din räddare i nöden. En boll av aluminium fungerar utmärkt som torkboll i torktumlaren med en extra bonus: den minskar risken för statiska plagg. Bara att sätta igång att skrynkla!

Vill du veta mer om hur du kan tvätta smartare, mer effektivt och miljövänligt? Du hittar alla Dylons tvättprodukter här och kolla in filmen nedan för fler tips med Colour Catcher!