I annonssamarbete med DRYNITES

Hej då, blöta nätter! Med goda rutiner får du bukt med barnets sängvätning och slipper byta lakan mitt i natten.

S

kolstarten är ett bra tillfälle att sätta nya sovrutiner för alla barn, men särskilt för dem som kissar i sängen. Sängvätning är vanligare än många kanske tror. Ett av fem barn i åldern 4-15 år kissar i sängen under någon period, ofta handlar det om barn som sover extra djupt.

En del barn har en liten fördröjning i utvecklingen av den del av nervsystemet som ska larma hjärnan när blåsan är full. Barnets urinblåsa håller alltså fortfarande på att utveckla signalerna som ska få hen att vakna och gå på toaletten och det kan vara en anledning till sängvätning.

Det finns en hel del du kan göra för att hjälpa barnet att bli torrt. Här är några goda råd inför skolstarten.

 1. Lär ditt barn goda drick- och toavanor
  Försök att fördela det som barnet dricker under hela dagen, så att toalettbesöken blir en regelbunden vana.
 2. Gör nattunderbyxor till något naturligt
  DryNites Pyjama Pants ser ut som en underbyxa, men fungerar som en blöja med stor uppsugningsförmåga. Avdramatisera genom att kalla DryNites för barnets nattunderbyxor.

  Nattunderbyxor från DryNites är speciellt utformade för pojkar och flickors särskilda behov. De är designade för att se ut som vanliga underbyxor och finns för flera olika åldrar, från 4 år upp till 15 år.

   

 3. Kom ihåg sista toabesöket
  Låt toabesöket bli det sista barnet gör innan det lägger sig. En tom blåsa skapar goda förutsättningar för torra nätter.

  Gör det till en del i kvällsrutinen att barnet alltid kissar innan hen går och lägger sig. Det finns flera andra bra rutiner som ni kan göra för att underlätta på kvällen.

 4. Slappna av

  Om du är avslappnad på kvällen blir barnet det också. Mjuk belysning och lugn musik skänker lugn åt er båda när barnet ska gå och lägga sig.

 5. Grunda med BedMats
  Om barnet vill sova en natt utan DryNites nattunderbyxor, bädda med DryNites BedMats, absorberande engångslakan som du lägger mellan madrassen och det vanliga lakanet. Då räcker det att du byter lakan på morgonen eftersom det kommer att vara nästan torrt.Här kan du läsa mer om sängvätning, få tips och råd samt ta reda på hur du och ditt barn kan få hjälp av DryNites.

Nyfiken på DryNites nattbyxor? Beställ hem ett gratisprov.
Läs mer om DryNites här.