När en ny familjemedlem kommer till världen är det viktigt att rengöra och återfukta huden med milda och snälla produkter – både för de nyblivna föräldrarna och bebisen. Cetaphil finns att köpa på apoteket och har länge rekommenderats för torr och känslig hud av hud- och barnläkare i hela världen.  

 

cetaphil-mother

Nyfödda barn har ofta torr hud och det är vanligt att den flagar men går oftast över av sig själv inom några veckor. Tänk på att vara försiktig med tvättmedel och hudvård som är parfymerad. I början räcker det att tvätta barnet med vatten, sedan behövs en mild tvålfri duschkräm som komplement.

För mammor gäller det att fortsätta att återfukta sin egen hud även efter förlossningen. Med åldern förändras huden och blir tunnare, torrare och mer känslig för yttre påfrestningar.

cetaphil-mama1

Cetaphil Restoraderm Body Wash är en tvålfri duschkräm för mycket torr och känslig hud. Forskning har visat att avsaknaden av filaggrinprotein i huden kan göra huden mer känslig för irriterande ämnen och ge upphov till torrhet och klåda.

body-wash

  • Rengör, lugnar, återfuktar och bevarar hudens naturliga skydd
  • Hypoallergen. Passar både barn (från nyfödda och uppåt) och vuxna

Cetaphil Restoraderm Body Moisturizer är en mild och lugnande hudlotion som utvecklats speciellt för mycket torr, känslig och kliande hud.

body-moist

    • Ger långvarig och lindrande återfuktning – gör huden mjuk och skön
    • Hypoallergen. Passar både barn (från 6 månader) och vuxna

cetaphil-native

För nyblivna mammor och pappor väntar många blöjbyten och innebär att de tvättar händerna oftare än vanligt. Det irriterar ofta den naturliga hudbarriären och vissa föräldrar kan få problem med handeksem.

Cetaphil PROTECT Hand Cream är en unik handkräm för känslig hud och torra händer. Den har vunnit pris för bästa handkräm och återfuktar inte bara utan skyddar också huden. Passar bra till den som tvättar, spritar eller utsätter sina händer för stora påfrestningar (ex blöjbyte, hårfärg och andra kemikalier) men såklart också till dig som bara får problem med torra händer under de kallare årstiderna. 

cetaphil-hand

  • Bildar en osynlig skyddande hinna som både skyddar och återfuktar den känsliga handhuden
  • Krämen absorberas snabbt utan att vara hal eller kladdig
  • Passar perfekt för torra höst och vinterhänder såväl som de som får problem med torra, röda och till och med sprucken hud på händerna

Använd Cetaphil PROTECT Hand Cream på dagen för att skydda handen och sedan Cetaphil REPAIR Hand Cream på natten för att återfukta och reparera. Två enkla steg till mjuka och lena händer – Cetaphil PROTECT och REPAIR är ett komplett handvårdsprogram som rekommenderas av hudläkare. 

repair-cetaphil