Att huden förändras i takt med åldrandet är det flesta väl medvetna om. Men även under loppet av en dag sker en föråldringsprocess i huden som visar sig mot kvällen.

Man kan gå hemifrån på morgonen och känna sig fräsch och rosig för att ett par timmar senare mötas av ett trött och glåmigt ansikte i spegeln. En av två kvinnor upplever att de ser äldre ut på kvällen än på morgonen. Man upplever att huden tappar sin fasthet, fler synliga rynkor runt munnen och att hudtonen blir grå och tråkig.

Det beror inte bara på trötthet efter dagens utmaningar eller makeup som inte håller. När huden åldras är det bland annat för att fibrerna kollagen och elastin bryts ner, vilket orsakar rynkor, att huden förlorar sin fasthet och att elasticiteten försvagas. Att huden med tiden åldras kommer kanske inte som någon överraskning, men det är inte alla som känner till det dagliga åldrandet, som man märker av allt eftersom dagen går.
Rynkorna blir synligare under dagen
Från morgon till kvällen blir huden lite tunnare, vilket gör befintliga rynkor synligare. Kombinationen minskad fukt och ökad talgproduktion över dagen påverkar huden så att den ser tråkigare ut på kvällen än på morgonen.

En dagcreme mot dagligt åldrande
Liftactiv Supreme är den första dagcremen från Vichy som hjälper mot dagliga ålderstecken som förlust av fasthet och den ger en kontinuerlig förbättring av hudens fasthet och minskar rynkor.

Dagcremen kombinerar Rhamnose, ett socker från björkens bark, med Vichys unika Day Proof teknologi. Det är en formula som effektivs motverkar synliga ålderstecken, både under dagen och på lång sikt.

Din dagliga hudvårdsrutin i 3 steg

LIFTACTIV SUPREME - Duo COM 2016

En bra hudvårdsrutin är A och O när det kommer till att förbättra huden. Gör så här:

1. Rengöring. Börja alltid med att rengöra huden ordentligt med en effektiv och skonsam ansiktsrengöring.

2. Förbättra. Applicera ett serum, både på morgon och kväll, för intensiv effekt.

3. Vård. Avsluta din dagliga hudvårdsrutin med en dagcreme eller nattcreme.

Motverka ditt dagliga åldrande
Liftactiv Serum 10 Supreme. Ett nytt serum mot rynkor, trist hudton och för förbättrad fasthet. Koncentrerad formulasammansättning med Rhamnose och Hyaluronsyra. Efter bara tio dagars användning upplevs huden som förbättrad. Serumet är testat för känslig hud under dermalogisk kontroll.

Liftactiv Advanced Filler. Kämpar mot det trista och allvarliga uttrycket som har orsakats av skarpa, vertikala rynkor. Liftactiv Advanced Filler med Retinol + LR2412 i formulan reducerar rynkor. Resultatet blir ett fräscht och positivt ansiktstuttryck och huden ser mer strålande ut.

Liftactive Eyes. Minskar rynkor runt ögonen. Liftactive Eyes är anpassad för kvinnor som vill ha en komplett hudvård till ögonområdet mot rynkor och påsar. En behaglig ögoncreme med en härlig konsistens, anpassad till det känsliga ögonområdet.

Läs mer om Vichy här