I annonssamarbete med BRITAX RöMER

Dags för köp av ny bilbarnstol? Vi bad mamabloggaren Emily Slotte dela med sig av sina bästa erfarenheter av bilbarnstolar till Vinnie, 10 månader, och Blake, 4 år.

V

ad var viktigt för er när ni bestämde er för val av bilbarnstol?
– Säkerheten! Vi vill känna oss trygga med att vi valt plustestgodkända stolar till barnen. En annan viktig sak för oss var att stolarna skulle vara bekväma för både barnet och föräldern.

Ni har en BRITAX RÖMER SWINGFIX i-SIZE till Vinnie, varför just den stolen?
– Det är en grym stol som går att vrida 90 grader åt bägge håll. Det gör det väldigt smidigt att sätta i och ta ur honom, det tackar min småbarnsvärkande rygg för! Det är dessutom superskönt att den funkar ända upp till 4 års ålder, vilket gör att den räcker längre eftersom stolen växer med barnet.

Britax bilbarnstol4

Britax Römer Swingfix i-size är enda vridbara stolen på marknaden som är plustestgodkänd. Passar upp till 4 år/105 cm/18 kg.

Råden du önskar du fått innan du köpte din första bilbarnstol

  1. Fundera på just era behov – vilka funktioner är viktigast för er och barnet?
  2. Tänk på att det ska vara lätt att sätta i och ta ur barnet ur bilbarnstolen. Din rygg kommer tacka dig!
  3. Kolla så att stolen har gott om benutrymme – då kan barnet sitta bakåtvänt länge.
  4. Begagnat i all ära, men just när det gäller bilbarnstolar är det viktigt att ni kan försäkra er om att stolen inte varit med i en krock. Det syns inte alltid om en stol är krockskadad.
  5. Plustestet är ett svenskt kompletterande test som mäter de krafter som barnets nacke utsätts för vid en frontalkollision. Kolla så att just din bilbarnstol är plustestgodkänd.

Och till Blake har ni en BRITAX RÖMER MAX-WAY PLUS, varför?
– Säkerhet ligger oss varmt om hjärtat, så vi är glada att den går att ha bakåtvänd från 9 kilo ända upp till 25 kilo! Att den, precis som Vinnies stol, har ett unikt sidokrockskydd (SICT) som aktiveras på sidan mot dörren känns väldigt tryggt.

Bästa tipset för att underlätta bilresan med barn?
– Vi reser aldrig utan Blakes playlist på Spotify i bilen, den går om och om igen. Att hålla barnen glada i bilen är A och O för att inte själv bli tokig. Och att vara fullt kittade såklart – med tillbehör som solskydd, baksätesspegel för att ha koll på vad som sker där bak och sparkskydd, så kan vi i alla fall försöka hålla bilen så ren som möjligt…

Britax bilbarnstol2

Britax Römer Max-way plus. Bakåtvänd stol som fungerar från 9 upp till 25 kilo. Utrustad med integrerat sidokrockskydd (SICT) som du aktiverar på den sida som är närmast bildörren.

Dröm-roadtripen för hela familjen, vart skulle ni åka?
– Vi skulle bila till Italien! Jag gjorde det med mina föräldrar och syskon när jag var liten och de härliga minnena sitter kvar än idag.

Britax bilbarnstol3

Din mammarygg kommer tacka dig om du väljer en vridbar Britax Römer Swingfix i-size.

Fakta för dig som vill veta mer:

Britax bilbarnstolar har förutom skön passform och bra kvalité flera viktiga funktioner. Britax Römer Swingfix i-size: Stolen har ett integrerat sidokrockskydd som vid en sidokrock agerar som ett skyddande skal, och en justerbar rotationsbåge som förhindrar att bilbarnstolen tippar vid en olycka. Stolen är dessutom vridbar: Vrid bilbarnstolen mot dig när du ska lyfta in ditt barn. Och sedan är det bara att spänna fast barnet och vrida tillbaka till bakåtvänt läge. Britax Römer Max-way plus: Fungerar från 9 till 25 kilo. Stolen har vadderade sidovingar som ger ett komplett skydd från höft till huvud vid en eventuell sidokrock. Plustestgodkänd.

Emily Slotte bilbarnstol

Foto: Emily Slotte

En sista puss innan avfärd! På med kidsens playlist och hela familjen är redo för road trip.