Vimplar, pyntade ballonger och glaserade bullar är saker som är givna succéer på barnkalaset. Här är enkla tips på hur du får till ett lyckat pysselkalas.

Du behöver inte slå knut på dig själv när det vankas kalas. Med enkla medel kan du göra barnkalaset till en succé. Låt barnen vara med och pyssla ihop både vimplar, ballonger och sugrör. Gör det till en aktivitet under kalaset – det går garanterat hem hos de mindre deltagarna.

Kalasvimpel
Att göra en egen vimpel är lätt som en plätt.

Du behöver:
Papper
Snöre
Sax
Papperslim

Gör så här:
Rita först ut en mönstermall för att kunna göra samma storlek på alla vimplar. Mallen består av två lika delar vimpel som sitter ihop på kortsidan som du sedan viker och hänger över snöret. Klipp sedan ut ett gäng vimplar och limma fast dem på snöret.

Pappers- och ballongdjur
Pimpade ballonger är en riktig kalashöjare!

Du behöver:
Ballonger
Hobbypapper
Sax
Fästkuddar

Gör så här:
Börja med att göra mallar till barnen som de kan använda. Låt dem måla av mallen och klippa delarna, ögon, nos, mun och öron till djuren. Lätt till en centimeter extra i längden på öron för att kunna vika och fästa dem mot ballongen. Använd dubbelhäftande fästkuddar.

Flaggor med namn
Namnskylt direkt på bullen – inga konstigheter bara snyggt, gott och roligt!

Du behöver:
Tandpetare eller blompinnar
Papper
Sax
Pappersklister
Klistermärken i alfabet

Gör så här:
Klipp till flaggor i olika färger och former. Rulla in tandpetaren i ena kortänden och fäst med papperslim. Låt torka i fem minuter. Klistra på namnet på flaggan innan du stoppar ner den i din bulle.

Missa inte hur du pimpar Pågen Funs-bullar med socker eller gör goda spett med exotisk frukt och bullar.

Have Funs – make your own Funs! Lägg också gärna upp dina egna Funs-bullar och kalasbilder och tagga med #makeyourownfuns på Instagram.