Äta pizza innan träningen. Det låter nästan för bra för att vara sant. Men den nya knäckepizzan från Leksands knäckebröd passar minst lika bra före träning som till fest.

Pizza är en stor favorit för många men förknippas ofta med att vara mindre hälsosam. Något som inte alls behöver vara sant. Med ett fullkornsknäckebröd och noga utvalda råvaror blir pizzan ett perfekt val före barnens eller din egen träning. Här är fem anledningar till varför knäckepizzan passar extra bra som uppladdning.

1. Fullkorn i stället för vitt bröd

Whole grain wheat kernels closeup

Fullkorn gör att du håller dig mätt länge. Dessutom innehåller fullkorn många bra näringsämnen som järn, kalium, E-vitamin och antioxidanter. Studier visar även att de som äter knäckebröd känner sig tjugofem procent mer mätta än de som äter vitt bröd.

2. Enkelt och snabbt att tillaga

leksandsknackebrod_snabbtattlaga

På tio minuter är pizzorna klara. Snabbare än så kan det knappast gå. De större barnen kan till och med sköta matlagningen själva.

3. Mat som innehåller de bästa råvarorna
Knäckepizzan innehåller tjugo procent knäckebröd (med 100% fullkorn) och åttio procent fyllning. Osten, skinkan och tacofärsen kommer från svenska gårdar och rågen från de närliggande åkrarna. Vattnet som används till knäckebrödet är hämtat från den egna källan och alla råvaror är valda med omsorg och utan onödiga tillsatser.

4. Blodsockret hålls på en jämn nivå

leksandsknackebrod__traning_snabbtochenkelt

Mat som ger snabba insulinpåslag gör att du lättare blir hungrig och trött. Pizzabröd som innehåller fibrer gör att blodsockret hålls på en jämn nivå. Något som är en förutsättning för att man ska orka med träningen.

5. Garanterat en succé för stora och små
De allra flesta älskar pizza och knäckepizzan är ett säkert kort om man vill att alla ska gilla maten som bjuds. Strö på extra topping i form av något som du tycker extra mycket om. Då blir pizzan både personlig och extra lyxig.

Läs mer om Leksands knäckepizza här

knackepizza_frysdisk

Knäckepizzorna hittar du i frysdisken!