Inget slår en dag på stranden en vacker sommardag. När man väl installerat sig med all packning rör man gärna inte på sig – så var noga med att få med allt ni behöver. Här ger vi våra 8 bästa tips.

1. Skydda er från solen

Solskydd, parasoll, keps och solglasögon. Täckande svala kläder för de allra minsta och ni är väl förberedda.

2. Fyll en picknickkorg med favorittillbehören eller beställ en pizza

picknickkorg

Ta med en välfylld picknickkorg för alla smaker eller beställ pizzor som ni skär upp på plats, smakar gudomligt. Avsluta måltiden med Pågens Funs nya bullar med hallon & vaniljsmak.

3. Undvik sand där du inte vill ha den
Eftersom sand har en tendens att leta sig in precis överallt kan det vara bra att packa maten i tätslutande plast eller glaslådor. Tänk även på att ha en påse eller väska som går att stänga för att skydda ömtåliga saker som mobiler, kameror och annat.

4. Kyld mat och dryck som håller hela dagen
Håll maten och drycken väl kyld med ett gäng isblock. Lägg in drycken i frysen en stund innan ni åker så håller det sig längre.

5. Ta med egna strandstolar

Beach Chairs & Umbrella

Att ligga på en filt i sanden kan vara jätteskönt men en strandstol blir pricken över i. Du slipper sand överallt och kan dessutom sitta skönt medan du håller ett vakande öga på barnens lekar vid vattenbrynet.

6. Egentid för läsning och vila

Turas om att passa barnen och unna den andra en skön stund för sig själv. Ta med en bra bok eller tidning. Gör underverk för trötta föräldrar.

7. Underhållning för barnen

Sand castle on the beach

Ta med hinkar & spadar och bygg roliga och fantasifulla skapelser av sanden. Glöm inte simpuffar till dem som inte kan simma och andra roliga saker att flyta på i vattnet. En boll eller strandtennisspel sätter extra plus på tillvaron.

8. Njut av vad stranden har att erbjuda
Plocka snäckor, stenar eller annat som finns att hitta. Blir perfekt som dekorationer eller pyssel vid ett senare tillfälle.

Fakta om Pågen Funs

pagenfuns_faktatext

Pågen Funs är små vaniljbullar, bakade på fluffig vetedeg och fyllda med kanongod vaniljkräm. Inför sommaren har Pågen släppt nyheten Pågen Funs Vanilj & Hallon. Här är den läckra vaniljkrämen kombinerad med hallonsylt. Perfekta bullar att ta med på picknicken eller att bjuda på till fikat hemma.