Nu finns play-tjänsten där du kan uppleva gamla klassiker och nya favoritfilmer på ett enkelt sätt. Återupptäck Astrid Lindgrens alla karaktärer som Pippi Långstrump och Madicken eller bekanta dig med nya figurer som Rorri Racerbil och Biet Maya.

Nu kan barnen upptäcka filmer och serier som vi vuxna älskade som barn, men samtidigt få möjlighet att göra nya bekantskaper och hitta sina egna favoriter. SF Kids Play gör det enkelt för både stora och små att hitta något de gillar. Bland annat finns Astrid Lindgrens alla filmklassiker att välja bland.

Utformad efter barn och föräldrars önskemål
För att SF Kids Play skulle bli så bra som möjligt pratade SF med både föräldrar och barn om vad de tycker om att titta på, hur de tittar och vilka svårigheter man upplever som förälder.
”Utifrån vad föräldrarna och barnen tyckte valde vi att utforma tjänsten så att den är rolig och enkel att använda på framsidan, men med lite extra finesser på baksidan där föräldrar kan gå in och anpassa och styra tittandet”, säger Jessica Berglund, produktchef på SF Kids Play.

I appen finns två olika vyer över innehållet så att man själv kan välja hur man vill få innehållet presenterat. Vyn Bollhavet är anpassat så att även de yngre barnen lätt ska kunna välja och starta någonting själv.
”Om man tycker om att få lite tips och idéer eller vill få en överskådlig A-Ö vy av innehållet, har vi ABC-läget som man enkelt tar sig till från bollhavet med ett enda klick. Vi har hela tiden arbetat för att SF Kids Play ska vara tryggt för föräldrarna samtidigt som det är kul för barnen.”

Föräldrakontroll
Som förälder kan du vara med och sätta vissa ramar för tittandet. Innehållet är nämligen uppdelat i olika ålderskategorier och det gör det lättare för dig som förälder att bestämma vilket innehåll som ditt barn ska kunna titta på.
”Timerfunktionen är också en smart sak som kanske kan hjälpa till att minimera en del konflikter där hemma. Du kan antingen själv eller tillsammans med ditt barn sätta en tidsgräns och när tiden gått ut pausar appen. Det är bara en läskunnig person som kan komma förbi låset. Det är också möjligt att aktivera eller stänga av autoplay, det vill säga om ett avsnitt ska spelas automatiskt eller inte”, säger Jessica Berglund.

Möjligt för offline-läge
En av de mest efterfrågade funktionerna bland föräldrar var möjligheten att kunna ladda ner och se innehållet även när man är offline. Det är inte alltid det enklaste att förklara för en treåring vart det finns ”internet” eller inte. Allt innehåll i SF Kids Play är därför tillgängligt att ladda ner genom att man trycker på det lilla molnet i överkant av videon. Det man laddat ner samlas i en egen vy i ABC-läget för att du enkelt ska få en överblick över vad ni har tillgängligt.
”Det är vår ambition att fortsätta utveckla SF Kids Play tillsammans med föräldrar och barn. Innehållet uppdateras regelbundet och det kommer nya funktioner. Vi blir oerhört glada om så många som möjligt testar och sedan hör av sig med önskemål och idéer i vårt kundforum, säger Jessica Berglund.

Här hittar du SF Kids Play kundforum

Här hittar du alla dina SF-favoriter