I annonssamarbete med VåRGåRDAHUS

Det är underbart att bli fler i familjen, oavsett om barnen är ens egna eller bonusbarn. Men det kan ställa till praktiska problem. Här får du tips på hur du kan tänka när familjen blir större.

1. Om drömmen är ett större boende – bygg nytt

I takt med att familjen blir större brukar husdrömmar knacka på. En trädgård, goda grannar, en lugnare gata att cykla på…För dig som drömmer om att bo i hus kan det vara värt att satsa på att bygga nytt. Det ger dig möjlighet att både anpassa och inreda huset utifrån din familjs behov. Och även om det är ett stort steg, så är det också väldigt roligt. Men det finns några saker som är viktiga att ta med i beräkningen.

Tips! Med Vårgårdahus kan du komma igång fortare med ditt drömboende. Betalningsmodellen låter dig bygga huset nu men betala först vid inflyttning.

En pålitlig husleverantör som engagerat hjälper dig hela vägen med arkitekter, snickare och projektledare, kan vara mycket värt under småbarnsåren då tiden sällan räcker till. Monteringsfärdiga hus som du själv kan utforma kan vara ett prisvärt alternativ som kräver mindre förkunskaper än att bygga hus helt från grunden. Så planera noga och ta reda på vad som gäller. Med bättre koll kan du i lugn och ro fokusera på de roliga bitarna – och få de smartaste lösningarna. Visste du till exempel att du slipper fastighetsskatten i 15 år om du bygger nytt hus? Här kan du läsa mer om vad som är viktigt att tänka på innan du börjar förverkliga din dröm.

2. Förenkla vardagsstöket med ett öppet kök och en köksö


Barnen vill vara där du är och göra som du gör. Men du behöver samtidigt utrymme att laga mat, duka och fixa utan att kaos uppstår. Så satsa på ett öppet kök, så kan barnet vara med och leka eller hjälpa till samtidigt som du får plats att fixa med ditt utan stress. I en öppen planlösning kan en köksö fungera som en rumsavdelare mot vardagsrummet eller matsalen. Det blir ett snyggt avbrott och skapar en praktisk samlingsplats.

Öppen planlösning kök-vardagsrum.

En köksö går att variera i oändlighet och anpassas helt efter behov och med en öppen planlösning kan hela familjen samlas i hemmets hjärta. Välj en hustillverkare som konstruerar ditt hus som du vill ha det så kommer du ett steg närmare det perfekta boendet.

3. Ge tonåringen en egen ingång

Ingen tonårsperiod utan himlastormande känslor och upprörda smällar i dörrar. För att underlätta perioden för hela familjen – satsa på en egen ingång till tonåringen om du har möjlighet. Det ger din tonåring en frihetskänsla och ni andra kan koppla av lite mer i vardagen.

Uppfyll din husdröm med ett nybyggt hus som är anpassat efter just din familjs behov. Hos Vårgårdahus kan du välja mellan ett femtiotal hus i olika stilar, storlekar och prisklasser.

4. Det ”omöjliga” barnrummet – lekvänlig, mysig och praktisk

För dig med mindre barn blir det mycket tid hemma. Det är viktigt att trivas och ha det mysigt, men man vill gärna också att hemmet ska vara lättstädat och praktiskt.

Ett av de svåraste rummen att inreda är barnrummet, då både barn och föräldrar ofta har starka åsikter om hur det ska se ut. Barnrummet ska vara en härlig oas att leka i och fungera som en lugn och trygg plats att sova på. Dessutom ska rummet kunna förändras i takt med att liten blir stor och inte sällan måste syskon med olika åldrar dela rum. Inte helt lätta förutsättningar. Så hur ska man då tänka? Ett tips är att involvera barnet i valen redan från grunden men att göra ett första urval som förälder. Ska väggarna tapetseras kan det vara bra att ta ut några förslag och låta barnen välja sin favorit utav ett begränsat antal.

Pst! Istället för att lägga tid på att springa runt och leta i färgaffärer och inredningsbutiker – sök inspiration på nätet, där finns mängder med tips och idéer för barnrum!

Ett annat tips är att satsa på förvaring – den kanske viktigaste delen i ett barnrum då det är många saker som ska få plats på en begränsad yta. Genom att placera leksakerna i stora, lätta lådor och korgar placerade lågt, så kan barnen själva komma åt leksakerna när leklusten faller på –  och det blir lättare för dem att lära sig plocka undan.

Att välja en bra lekmatta har många fördelar. Den dämpar ljud, är skön att sitta på, och lätt att rulla bilar på.

Vill du få fler tips och råd på hur du kan tänka när du inreder ditt hem? Här kan du läsa mer om hur du kan skapa ditt drömboende.