I annonssamarbete med ZENDIUM

Mutor, sång, dans och stunder av total ovärdighet. Vi slår knut på oss själva för att få barnens tänder borstade. Och så finns de där lyckligt lottade som slipper truga. Vilken typ är du?

F

örvandlas badrummet till en stridszon varje gång det är dags för tandborstning? Gå från trots och tårar till tandborstjubel. Börja med att reda ut vilken typ av förälder du är i tandborstartagen?  Mutaren, Den ovärdiga, Den exemplariska Den hjälplösa eller Underhållaren. Vi har knepen för alla sorter.

Mutaren

Byt ut mutorna till en tandkräm som mini gillar. Zendium Kids har en mild smak som pasar små munnar.

Mutaren tar till alla knep för att få sin vilja igenom. Leksaker, skärmtid, godsaker … Inget att skämmas för; även den bästa föräldern mutar sina barn mellan varven. Kan funka i stunden, men barn blir snabbt skoningslösa förhandlare.

Lösning: Avled i stället för att muta! Prata om vilken godnattsaga ni ska läsa så snart tandborstningen är klar. Och se till att byta ut mutorna till en mild tandkräm som mini gillar.

Den ovärdiga

Den ovärdiga kan lätt glömma bort att det faktiskt är barnet som är i fokus.

Plötsligt ser du en galning med vansinniga grimaser i spegeln – och inser att det faktiskt är du! Du gör dig till på alla tänkbara sätt för att och få till en dräglig tandborstning.
Lösning: Visst kan man skoja till det ibland, men prata hellre lugnt och metodiskt med barnet och förklara på barnets nivå varför tandborstningen är så viktig.

Den exemplariska

För en del fungerar faktiskt tandborstningen. Zendium bevarar och boostar de goda bakterierna i munnen*, samtidigt som den är effektiv mot de dåliga.

När andra föräldrar pratar om bråk, vägran och utbrott förstår du ingenting. Det är väl bara att be barnet att öppna munnen? Eller?
Lösning: Grattis till framgångarna! Se bara till att vara ödmjuk och beredd på att barn är rätt ombytliga …
Passa på att boosta barnens tänder med en tandkräm som innehåller samma enzymer och proteiner som finns naturligt i din och ditt barns mun.

Den hjälplösa

”Jag ger upp: hjäääälp!” Efter vad som känns som en evighet kastar du in handduken eller, ja, tandborsten. Det slutar med att du i panik kallar in din partner så att ni kan hjälpas åt med tandborstningen.
Lösning: Öva dig i tålamod och konsekvens! Snart har ditt barn lärt sig att du inte ger upp förrän tänderna är borstade.

Underhållaren

Showbizz i all ära, men rutiner är a och o för att få igång en fungerande tandborstning.


Zendium – den med Z – innehåller samma enzymer och proteiner som finns naturligt i din och ditt barns mun.

Fantasin vet inga gränser när hemmakomponerade sånger och danssteg anpassas efter situation och dag. Det kan fungera riktigt bra och både du och de små har kul under tiden. Kan dock bli en utmaning när din partner eller en mormor/morfar har ansvaret och barnet till varje pris ska ha ”mammas tandborstsång”.
Lösning: Berätta hellre än historia om tandtrollen och börja med en daglig rutin som barnet lär sig känna igen och bli trygg med. Låt Zedium Kids, en mild tandkräm med fluorhalt anpassad för mjölktänder, bli en del av rutinen.

*Avser bakteriearter med känt samband till friskt tandkött eller tandköttssjukdom som visade en signifikant förändring efter en 14 veckors klinisk studie med 102 personer.