Kommer julen tillbringas mer på rull än i soffan? Är pip och skrik från baksätet dagens signaturmelodi? Så här förenklar du bilåkandet - för hela familjen.

Som med de flesta tekniska ting så är det när de inte fungerar som de gör sig påminda. När det dessutom kommer till bilar så gäller detta nästan uteslutande – speciellt om man har en äldre bil. Att inte behöva lätta på plånboken i onödan, har fram tills idag stavats noggrann planering.

Vi spenderar dessutom en massa tid i bilen. Vi skjutsar barnen till och från skolan och dagis, åker till jobbet, hämtar, lämnar, och dessutom tar vi med bilen på semestern. Det är många timmar som blir än fler tack vare julens alla besök. Men genom att koppla upp din bil kan du använda tiden till något roligare och underlätta resan. De där 34 minuterna till farmor? Barnens favoritprogram? Check, och julmiddagen blir en gemensam tillställning. Hämta tonårsdottern från pappa? Egen tid, och lugn och ro att äntligen lyssna igenom Dina topplåtar 2016 på Spotify? Check!

Med appen Telia Sense kan du få ett roligare och enklare bilägande, utan att behöva lägga extra tid på din bil. Vill du minska bränsleförbrukningen, öka säkerheten och spara pengar? Få information om service, däckbyte och vart närmaste servicepartner finns, innan skarpt läge? Eliminera överraskningen att stå med ett utdraget batteri samma morgon som barnen går luciatåg på dagis? Telia Sense låter bilen göra sig hörd så att du slipper tänka efter, före, och gör din bil smart med 4G-wi-fi till familjens alla enheter och notiser som informerar om bilens servicebehov. Du hittar din bil på parkeringen (eller under snödrivan) och meddelas om den störs eller flyttas, står på städgata, liksom om batteri- eller bränslenivån är låg. Allt via telefonen.

Ge din bil (och dig själv) ett nytt liv

teliasense_nyartikelbild_mama

Var ställde du bilen? Med en uppkopplad bil behöver du aldrig leta, dessutom sparar du pengar och värdefull tid och resan blir roligare när hela familjen kan streama film, lyssna på musik eller spela spel via bilens wi-fi.

Telia Sense består av en app, ett abonnemang och en hårdvara som kan installeras i alla bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och i alla dieseldrivna bilar tillverkade efter år 2004. I abonnemanget ingår fri surf för 20Gb för upp till fem enheter, vilket motsvarar 20 timmars streaming varje månad.

Appen fungerar även som en servicekalender och informerar dig i god tid om vilken service bilen behöver och ger förslag på prisvärda serviceställen hos Bilia över hela Sverige.

För att läsa mer om vad Telia Sense kan hjälpa till med, klicka här

Appen i korthet

hero_teliasense

Att resa med bil är roligt men också krävande, i synnerhet om hela familjen är inkluderad. Med appen Telia Sense får du wi-fi för fem enheter och en app som håller reda på bilens behov gör resan behaglig – hela vägen.

Telia Sense består av tre delar: Ett abonnemang för att kunna använda tjänsten, en hårdvara som kopplas in under ratten i bilens OBD-II-port (finns i alla bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och dieseldrivna bilar tillverkade efter år 2004), samt en app-baserad molntjänst.

Man behöver inte ha ett Telia-abonnemang sedan innan. I Sense ingår ett eget abonnemang med uppkoppling för wifi-surf. Abonnemanget kostar 99 kr/mån och då ingår 20 Gb per månad.

Inkopplingen är enkel, bara att ladda ner appen via Appstore eller Google Play, plugga in hårdvaran och följa instruktionerna i appen.

Här kan du läsa mer om Telia Sense