I annonssamarbete med BOOKBEAT

Lyssna, snacka, lyssna, snacka. Ja, böcker är toppen när mama och mini behöver en paus. Här ger Knivlisa sina bästa tips på ljudböckerna som räddar både soliga och regniga sommarlovsdagar.

Nu får barnen äntligen njuta av sommarlov – hurra! Men många lediga dagar kan också bli långtråkiga och leda till bråk. Det är då ljudboken är din bästa vän. mama-bloggaren Knivlisa ger sina 5 bästa boktips som gör semestern och sommarlovsdagarna tusen gånger lättare.

 

1. När ditt barn drömmer om att bli fotbollsproffs

Youtubestjärnorna och tvillingarna Josef och Jakob El-Zein från Västerås ligger bakom succén SkillTwins – som nu ger ut sin första bok.

Skilltwins: The story handlar om två bröder och deras fotbollskarriär. Läsarna får följa med på deras fotbollsäventyr över hela världen. Är ditt barn fotbollsintresserad? Då är den här boken ett superbra val.

– Sixten är ju övertygad om att han ska bli fotbollsproffs, och tycker att det är sjukt spännande med ”inside information” från den egna branschen, säger Knivlisa.

2. Till den som gillar hästar och äventyr

”Ödesryttarna” är en hästfantasybok – en spännande mix av äventyr, hästar och magi.

Lisa är hästtjejen som efter sin mammas död slutade rida. När hon kommer till Jorvik förändras allt. Det dröjer inte länge innan hon sitter på hästryggen igen, och dras in i ett krig mellan onda och goda krafter.

– Det känns lite väl jobbigt att han lyssnar Star Stable: Ödesryttarna. Det ligger liksom så nära verkligheten. Jag rider visserligen inte, och jag har inte dött och Sixten heter inte Lisa. Det enda som var likt är att Lisa var med.

3. Om ditt barn är beroende av Lasse-Majas detektivbyrå

I ”Bullmysteriet” får Lasse och Maja lösa sitt allra första mysterium med fyra försvunna kanelbullar. • I ”Loppmarknaden” får vi veta hur Lasse och Maja lärde känna Miranda och hennes apa Sylvester. • I ”Vallebyspelen” har hela Valleby fått sportfeber. Lasse och Maja ska tävla i grenar som hundlopp och baklängeshoppning. En rolig bok att läsa under sommarlovet!

De lättlästa böckerna som handlar om Lasse-Majas detektivbyrå är superpopulära. Nu finns de allra nyaste som ljudbok.

– Både Harry och Sixten älskar Lasse–Majas detektivbyrå. Dessutom tycker Sixten att Johan Ulveson har den mysigaste uppläsarrösten.

Sugen på att testa BookBeat alldeles gratis en månad? Skapa ett konto och ange rabattkod knivlisa vid registrering så får du ta del av supererbjudandet!

4. När barnet önskar mer spänning

Smart tips: Lyssna på ”Spöket i biblioteket” när kvällarna fortfarande är ljusa…

Är din tweenie sugen på en spännande och (lagom) läskig bok? Välj ”Spöket i biblioteket” från serien om Mystiska skolan. Det är en mysrysare som innehåller allt från tickande klockor, mörka skuggor och osynliga steg.

– Att ge barnen tillgång att frossa i böcker är helt klart den bästa sommarlovspresenten! Även till vuxna. Min målbild är att vi ska sitta och lyssna på varsin bok hela familjen vid åtminstone något tillfälle. Nu kan ni också lyssna! Med min kampanjkod knivlisa får ni testa BookBeat en månad gratis.

5. Toppen för den som ska börja förskoleklass

Nina börjar skolan” är en toppenbok att lyssna på när skolstarten börjar närma sig.

Allt är stort och nytt. I klassen står det riktiga skolbänkar och skolstolar. Det är nu dags för Nina att få börja skolan. Det här är berättelsen om hennes första termin i förskoleklass.

– Böckerna om Nina är Sixtens och Harrys favvo, säger Knivlisa.

Tips! BookBeat har ett familjekonto  som gör att du får mycket lyssning för pengarna. Med det kontot kan hela familjen (upp till fem personer) lyssna på böcker samtidigt.

Har ni läst allt boktips redan? Här är ett läsvärt tips!

Otursdrabbade Morrigan Crow förs till den mystiska staden Newermoor där ett förtrollande äventyr börjar. Den här boken är något alldeles extra för barn i alla åldrar.

Morrigan Crowes magiska förbannelse” är den första boken i serien Nevermoor.