Vad kändisarna använder för skönhetsprodukter intresserar nog många. Men hur ska man veta vad som är sponsrat av företag och vad som stjärnorna faktiskt väljer att använda själva?

Cetaphil är inget lyxvarumärke, förpackningen smälter in med det övriga innehållet på Apoteket och produkterna är prisvärda. Ändå hyllas hudvårdsprodukterna av hollywoodstjärnor och modeller som ett av deras absoluta måsten när det gäller skönhetsvård. Googlar du ”celebrities skincare tips Cetaphil” märker du snabbt hur många som lovordar Cetaphil.

”Det beror nog på att produkterna faktiskt håller vad de lovar. Är man känd och ständigt uppvaktad av media tror jag att det också kan kännas bra att få bjuda på lite mer vardagliga tips”, säger Maria Hedström, varumärkeschef på Galderma Nordic som marknadsför Cetaphil.

Hudvårdsprodukterna är extra bra för dem med torr och känslig hud samt ger ett mjukt och smidigt resultat. Cetaphil är dessutom en av världens största hudvårdsserier. Bland annat används produkterna av superstjärnor som Charlize Theron och Olivia Wilde.

Förutom att kändisarna lovordar produkterna rekommenderas de även av hudläkare världen över.

”För en del är Cetaphil verkligen en hårdvara.

Vi har hört historier om modeller som lämnat alla sina kläder i New York för att fylla resväskorna med Cetaphil. Nu kan de gå till sitt apotek i stället”, säger Maria Hedström.

5 tips på hur du håller din hud mjuk och smidig

1. Var noga med rengöringen.

2. Smörj alltid in huden med en återfuktande lotion efter rengöring.

3. Undvik att utsätta huden för påfrestningar som allt för mycket solande eller sträng kyla.

4. Unna dig en hudvårdsbehandling då och då för en riktig genomgång av huden.

5. Använd produkter som är skonsamma mot huden.

Fakta om Cetaphil

cetaphil_produktbilder

Cetaphil är en komplett hudvårdsserie som hjälper huden att bevara, stärka och återuppbygga sin naturliga skyddsbarriär – och hålla huden mjuk, frisk och vacker.

Produkterna innehåller bara ingredienser som är kliniskt bevisade för sin effekt och för att inte irritera känslig hud. Tanken är enkel: Huden ska bli ren, men inte torr – mjuk, men inte fet.

Alla produkter är parfymfria och skonsamma mot huden.

Läs mer:

Här kan du läsa 6 tips på hur du boostar din hud och får den extra mjuk och smidig