Låt din bil få en egen röst

Var du en av många som fick bilen insnöad tidigare i vinter? Är det svårt att hitta bilen efter att din sambo parkerat om den? Har du tröttnat på dyra försäkringspremier efter att ha fått din bil påkörd? Vi har lösningen på detta och många fler tillfällen som försvårar ditt liv.

Att äga en bil är dyrt. Att äga en bil i stan är dyrare än dyrt. Alltför många kostnader som inte ryms i budgeten bara väntar på att få göra sig gällande. Hur många har inte fått en parkeringsbot efter att ha missat att parkera om under städgata? Eller fått stänkskärmen bucklad när någon försökt fickparkera sin SUV på platsen där stans minsta bil stod? Dessutom är det inte helt ovanligt att det ångerfulla samtalet uteblir så att man själv står där med självrisken. Exakt samma månad som familjens minsta behöver nya vinterkläder.

Men nu kan du ta kontroll över bilen (och i viss mån även din omgivning). Med hjälp av Telia Sense som består av en app, ett abonnemang och en hårdvara, styr du enkelt bilen från telefonen. I appen ingår smarta funktioner som till exempel varnar om något händer med din bil, om batteriet börjar bli dåligt, hittar bilen på parkeringen efter att sambon parkerat om den och missat att kommunicera vart (eller att) han ställt den, eller varnar om du parkerar på städgata.

Du kan även hålla koll på resehistorik, varningar, batteri- och bränslenivå, däckbyte och besiktning, och det finns servicetjänster från partners inom service, verkstad och besiktning du kan använda dig av. Om du vill. Bilägandet blir säkrare och roligare med en uppkopplad bil och du sparar pengar.

Värdefull tid i din bil

Med Telia Sense kan även gamla trotjänare, bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och dieseldrivna bilar efter år 2004, bli uppkopplade och få samma tjänster som en nyproducerad bil har. Det sparar värdefull tid. Dessutom ger Telia Sense dig 4G-wifi i bilen, perfekt om du vill lyssna på musik eller för de passagerare som vill streama film och spela spel. Totalt kan upp till fem enheter kopplas upp samtidigt och de 20 Gb som ingår räcker till att youtuba eller streama filmer i 20 timmar varje månad.

artikelbild_teliasense

Undvik överraskningar. Med Telia Sense blir du varnad om någon försöker ta sig in i bilen och kör på den, men även om batteriet håller på att laddas ur, bilen behöver soppa eller fyllas på med olja. Det och mycket mer, från bekvämt avstånd.

För att läsa mer om appen och hur den kan underlätta din vardag, klicka här

Telia Sense i korthet

hero_teliasense

Att resa med bil är roligt men också krävande, i synnerhet om hela familjen är inkluderad. Wi-fi för fem enheter och en app som håller reda på bilens behov gör resan behaglig – hela vägen.

Telia Sense består av tre delar: Ett abonnemang för att kunna använda tjänsten, en hårdvara som kopplas in under ratten i bilens OBD-II-port (finns i alla bensindrivna bilar tillverkade efter år 2001 och dieseldrivna bilar tillverkade efter år 2004), samt en app-baserad molntjänst.

Man behöver inte ha ett Telia-abonnemang sedan innan. I Sense ingår ett eget abonnemang med uppkoppling för wifi-surf. Abonnemanget kostar 99 kr/mån och då ingår 20 Gb per månad.

Inkopplingen är enkel, bara att ladda ner appen via Appstore eller Google Play, plugga in hårdvaran och följa instruktionerna i appen.

Läs mer om Telia Sense här