I annonssamarbete med SPECSAVERS

Glasögon som accessoar – Frida Fahrmans bästa tips!

Numera är glasögon den nya handväskan, accessoaren du behöver för att förstärka din stil och identitet. Synskärpan får du på köpet. Här tipsar Frida Fahrman om hur du bygger upp din personliga glasögongarderob.

Glasögon har blivit en självklar accessoar för den som vill hålla stilen – de stora modehusen älskar glasögonbärare! På modeveckan i Milano bar många modeller glasögon. mamas skönhetsredaktör, influencern Frida Fahrman, insåg tidigt glasögonens potential som stilmarkör. Nu har hon valt ut en kollektion av glasögon för Specsavers, uppbyggd som en klassisk glasögongarderob.

– Min kollektion består av klassiska bågar som passar för många, säger hon. Samtidigt är designen modern och ger en uppdaterad look. Jag vill att det ska vara bågar som man kan ha varje dag utan att tröttna på dem. De ska också gå att variera till många olika outfits.

En av Fridas kollektionsfavoriter är en kraftigare båge från Tiger. Den sitter rätt, är lätt och tar för sig lite.

1. Begränsa dig inte!

– Bågarna i kollektionen passar för alla tillfällen. Jag tycker att man ska ha ett par bågar att variera mellan, både efter stil och tillfälle. Själv brukar jag välja de rundare bågarna till vardags, jag trivs i dem som en perfekt vardagsbåge. De med färg eller toning tar jag gärna för en middag eller fest, som jag matchar ton i ton med min outfit på något sätt. De mer kantiga eller markerade bågarna känns lite mer strama och klassiska och dem har jag gärna på ett jobbmöte.

Redo för en arbetsdag. Frida föredrar kantiga bågar när hon är ute på jobb.

Tips! Här hittar du fler tips från Frida på hur du bygger upp en personlig glasögongarderob med hennes kollektion.

2. Låt bågarna komplettera din befintliga stil.

– Om jag utgår från mig själv, är bågarna något som ska fungera varje dag, eftersom jag alltid behöver glasögon. De finns där som en naturlig del i min look, utan att ta över. När bågarna känns självklara är de rätt! Genom att variera sina bågar med ett par olika, så kan man verkligen förändra och förnya sin look. Jag tycker verkligen att man ska försöka matcha sin båge utifrån vad man har på sig och vem man är.

Bågarna ska förstärka din stil, inte ändra på den. Frida väljer bara bågar som hon känner sig bekväm i.

3. Prioritera klassiska bågar

– När man ska välja bågar, välj förslagsvis två klassiska bågar, dem som du verkligen kan ha varje dag och som passar till allt. De som känns mer stilsäkra än trendiga och som håller över tid. Sen kan man välja en båge som känns lite mer rolig och spännande, där man vågar ta ut svängarna.

Frida Fahrman trivs i klassiska bågar. De kompletterar hennes vardagslook.

Här är två av Fridas favoriter i höst.

Vill du ha fler tips på hur man ska tänka kring sin glasögonstil? Läs mer om säsongens glasögontrender och se alla Fridas favoritbågar här!