I annonssamarbete med NATURAL CYCLES

Fritt fram att ligga? Lär känna din kropp – och din lust

När det är dags att ha sex igen efter bebis kan tankarna snurra igång – hur ska det kännas, kommer det att funka och just det…nu måste vi skydda oss igen.

Efter ett tag i ny-bebis-bubblan börjar rutiner falla på plats och kroppen – och lusten – så sakteliga återhämta sig. Hormoncirkusen har packat ihop och tackat för sig. Det är dock inte helt självklart hur sexlivet ska fungera efter en graviditet. Och många nyblivna mammor känner att de vill låta kroppen hitta sin naturliga rytm när det kommer till t ex. ägglossning och mens.

Natural Cycles är ett effektivt preventivmedel helt fritt från hormoner och biverkningar. Det är världens första och just nu enda certifierade preventivmedelsapp. Med Natural Cycles lär du känna din kropp på nytt – humörsvängningar, lust och fertila dagar. Du vet när du kan bli gravid och inte, du lär du när ägglossning och sexlust peakar, när humöret dippar och när naturliga hormoner gör kroppen tung av pms. En kunskap som också ger dig förståelse för din lust och sexualitet.

Appen som lär dig allt du behöver veta

product_1000

Med Natural Cycles som preventivmedel lär känna din kropp och menstruationscykel, och kan planera eller undvika en graviditet.

Varje menscykel är unik och du kan bara bli gravid sex dagar per cykel. Natural Cycles ger dig svar på vilka dagar du är fertil och vilka dagar som är så kallat säkra. Utifrån vetskapen förstår du bättre varför du upplever att kroppen och humöret förändras vissa dagar. Du kan också använda appen för att planera att bli gravid.

Det du behöver göra är att mäta och uppdatera appen med din temperatur när du vaknat och läsa av din status. Visar appen en grön dag betyder det att du kan ha sex utan skydd och en röd dag att du bör använda skydd.

Också din partner får en bättre insyn. Eftersom de flesta traditionella preventivmedel är anpassade till kvinnors kroppar blir det ofta vi som får ta ansvar. Men med Natural Cycles delar du ansvaret med din partner.

Ett naturligt preventivmedel utan biverkningar – och lika säkert som traditionella metoder

Det tar vanligtvis mellan en till tre menscykler innan appen lärt känna just din kropp. Med Natural Cycles får du en individuell beräkning av din cykel. Ju mer information du lägger in i appen, som t ex. om du nyligen varit gravid, desto mer exakt avläsning ger appen.

Preventivmedlet är jämförbart med andra traditionella metoder, vilket också har bevisats i kliniska studier.

Vill du veta mer? Här hittar du allt du behöver veta om Natural Cycles!