I annonssamarbete med BARNCANCERFONDEN

Fem saker ingen berättar om hur det är att förlora ett barn

”Mitt minne är min största tillgång – och min största fiende” Mamma Lena berättar.

Nästan varje dag drabbas ett barn av cancer. Klara var en av dem – och en av de 20 procent som inte kunde hjälpas. Här berättar Klaras mamma Lena om hur det är att förlora ett barn med sina egna bilder och ord.

Klicka på bilderna för att förstora dem.

 

insta_rad1

insta_rad2

insta_rad3

 

Kan vi utrota barncancer?

Vi är åtminstone på god väg. Så sent som på 70-talet var barncancer i det närmaste en dödsdom. Idag överlever 80 procent av de barn som drabbas av varje år, vilket är ett resultat av intensiv och god forskning – men också ett otroligt stort engagemang.

1979 såddes fröet till det som idag är Barncancerfonden. Då gick oroliga föräldrar och vårdpersonal samman för att stoppa nedläggningen av Sveriges då enda barncanceravdelning. Närmare 40 år senare är Barncancerfonden den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige, och verksamheten fokuserar på att samla in pengar till forskning och stödja de familjer som drabbas med råd, support och information.

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer och därför medfinansierar de forskningsprojekt som rör barncancer. Men det kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Vill du stödja Barncancerfonden och deras kamp mot barncancer? Här kan du läsa mer om vad du kan göra. Bilden nedan illustrerar hur de använder din gåva.