I annonssamarbete med OTRIVIN

Har ditt barn blivit förkyld igen? Lugn, det finns hjälp att få. Här är första hjälpen-listan som lindrar feber och täppta små näsor.

Små barn smittas lätt och kan få upp till sju förkylningar per år. Vissa barn kan till och med smittas oftare, särskilt om de går på förskola eller har syskon. Att dricka mycket, sova med huvudet högt och använda nässpray är några tips som hjälper mot täppta näsor.

 

• Bädda med extra kuddar

Otrivin barn sover

Tips! Placera en bunt tidningar eller böcker under frambenen på sängen. På det sättet kommer huvudändan ännu högre upp, vilket bara är bra under förkylningstider.

Under förkylningstider är det oftast nätterna som är värst. Hela familjen är vaken på grund av minis täppta näsa. Bunkra upp med extra kuddar under huvudet, så får mini automatiskt lättare att andas.

• Testa nässpray

Otrivin nasspray rosa

Ett sprut i vardera näsborre innan nattningen räcker.

Vi vet alla hur jobbigt det är att ha en täppt näsa och hur det påverkar både humör och sömn. Testa Otrivin nässpray för barn! Det lindrar nästäppa inom några minuter och verkar upp till tio timmar.

• Håll koll på febern

Barn kan ha feber i några dagar utan att det behöver betyda något allvarligt. Men om barnet har ont i kroppen, äter och dricker sämre eller är extra gnälligt kan det vara bra att behandla med medicin.

• Drick, drick, drick!

Otrivin barn vatska

Pipmugg, glas med sugrör… Ja, det är mycket du kan göra för att ”lura” i mini mer vätska.

Vid feber och förkylning använder kroppen mer vätska än vanligt. Därför är det extra viktigt att fylla på med vätska. Saft, isglass eller smoothies– ja, i sådana här lägen är alla mutor okej.

Det här är Otrivin: Otrivin är en nässpray för barn som rekommenderas för barn mellan 1-12 år. Den är avsvällande och lindrar nästäppa upp till tio timmar. Barnet får lättare att andas vilket i sin tur gör det enklare att sova. Psst… Använd Otrivin max upp till tio dagar!

• Smörj huden

Otrivin barn creme

Vatten funkar bra istället för näsdukar. Stå vid handfatet och putsa näsan med ljummet vatten, det är snällare och skönt för den irriterade huden.

Huden under näsan är känslig och blir lätt röd och irriterad när näsan torkas flera gånger per dag. Smörj med salva eller barnolja ett par gånger under dagen, det lugnar.

NUVARANDE Attjoo! Tipsen som motar minis förkylning
NÄSTA Affischer till kidsen – här finns posters, tavlor och konst till barnrummet