Årets påskägg: Böcker istället för godis

Sportlov i all ära, vårens bästa lov måste ändå vara påsklovet. Då finns tid att måla ägg, klä ut sig till påsktant och att läsa. Att läsa med sitt barn är inte bara en mysig stund tillsammans, det är också en viktig del i barnets utveckling. Men vad ska man läsa då? Det finns ju onekligen en hel del att välja på i barnboksdjungeln.

Det har väl knappast undgått någon förälder att språkutvecklingen och ordförrådet gynnas av läsning. Hjärnforskning visar att läsning av längre texter lär oss tänka snabbare och vi blir mer analytiska. (Det finns också en hel del skrämselsiffror som påvisar att dåliga resultat i skolan kan härledas till sämre läsvanor, men de sparar vi till en månad som inte är lika kall, blöt och mörk…).

Att läsa tillsammans är också – och kanske framförallt – ett sätt för oss föräldrar att knyta an till våra barn. Få egen tid tillsammans och skapa minnesvärda stunder ihop. Det vill vi på mama uppmuntra och kanske lite extra såhär inför vårens skollov – en tid då många minnen skapas och extra mycket tid tillbringas med familjen.

Tips! Vinn en årsprenumeration på BookBox Kids! För att tävla, klicka här.

Könsneutrala böcker med hemliga titlar

För att göra det enklare och roligare att läsa tillsammans har Bonniers Bokklubb lanserat BookBox Kids – två nyutkomna och könsneutrala barnböcker i en exklusiv box som utkommer fyra gånger om året. För att öka spänningen är titlarna hemliga men alltid anpassade efter barnets ålder (0-2 år, 3-5 år, 6-9 år samt 9-12 år).

artikelbild-1000px-bookbox

Med BookBox Kids lever läsupplevelsen hela året och blir extra spännande med hemliga titlar.

BookBox Kids kan köpas per box eller som prenumeration där alla fyra boxar skickas direkt hem till familjen under året. Väljer du att teckna en prenumeration på fyra boxar rabatteras priset med 30 kronor på den första boxen. För att få den första boxen lagom till påsk, lägg din beställning senast den 25 mars.

Läs mer om BookBox Kids och beställ din prenumeration här!