För pigg för att bara ligga och vila men lite för krasslig för att leka? Här är en lista på roliga serier att titta på tillsammans under dagar av vabb.

1. ALFONS ÅBERG
Alfons är en helt vanlig kille som bor tillsammans med sin pappa. Han är glad och busig men han kan även bli ilsken och han är rädd för spöken. Följ med när Alfons hittar på olika bus med allt från att bygga koja till att läsa spännande sagor om pytonormar. Ladda ner SF Kids Play här för att se Raska på Alfons Åberg.

2. GRETA GRIS
Gretas familj består av lillebror George, Mamma Gris och Pappa Gris. Tillsammans med sina kompisar hittar Greta på tokiga äventyr som att leka affär, klä ut sig eller hoppa i vattenpölar. Förbered dig på grymt roliga upptåg. Här kan du följa med när Greta och hennes familj åker på campingsemester.

3. BIET MAYA
Maya är ett litet bi som älskar frihet. Det bästa Maya vet är att sova i en blomma under stjärnorna. Häng med när Maya och hennes vänner snigeln Skalbert, masken Max och biet Villy upptäcker nya och härliga platser på den stora ängen. I SF Kids Play kan du se alla avsnitt av Biet Maya.

Biet Maya_artikel2

© Studio 100 Animation – TM Studio 100

4. PINGU
Pingvinen Pingu är en charmig och busig pingvin som vet vad han vill. Han hamnar väldigt ofta i knasiga situationer tillsammans med sina vänner. I Pingus värld pratar alla pingvinska, ett språk som alla kan förstå. Häng med när Pingu testar att åka skoter med sina kompisar.

Pingu_artikel2

© 2011 The Pygos Group. All Rights Reserved.The Pingu name and character and the Pingu knapsack logo are trade marksof The Pygos Group. Reg. US. Pat. & Tm. Off. and in other countries.

5. BABAR OCH BADOUS ÄVENTYR
Babar har blivit vuxen och i den här serien får du följa Babar och drottning Celestes barnbarn Badou, 8 år. Badou är en sprallig kille med stort mod som älskar äventyr och spännande utmaningar. Babar och Badous äventyr är en serie om tolerans och olikheter. Ladda ner SF Kids Play här för att se Badou och hans vänner.

Babar_artikel2

BABAR, BADOU and all related titles, logos and characters are trademarks and copyrights of Nelvana Limited.Series © 2010 Nelvana.

6. SUNE OCH HANS VÄRLD
Tjejtjusaren Sune är 9 år och en riktig dagdrömmare. Han bor tillsammans med sin familj i staden Glimmerdagg. Sune och hans värld är en tecknad serie baserad på Suneböckerna av Anders Jacobsson och Sören Olsson. I SF Kids Play finns 25 avsnitt av Sune och hans värld.

Sune_artikel2

© 2002 Happy Life Animation AB, Magma Films Ltd, EM.TV & Merchandising AG

7. STOR & LITEN
Stor & Liten är en serie om de två vännerna Stor och Liten som bor tillsammans. Stor är den långsamma och eftertänksamma typen medan Liten vill göra allt, helst på en gång. Se när Liten försöker bota Stors hicka här.

Stor och liten_artikel2

All copyrights and trademarks are the property of Kindle Entertainment Ltd. All rights reserved. © and ™ Kindle Entertainment Ltd.

8. NASSE
Nasse är en björn med randig mössa och prickiga byxor som hittar en hel del underliga saker längs hans vandring. I Nasses värld kan en bok bli en trappa och en dammsugare ett djur som försöker äta upp allt i sin väg. Häng med när Nasse hittar en flöjt och inte vet vad han ska göra med den.

Nasse_artikel2

© 2004 HAPPY LIFE ANIMATION AB. ALL RIGHTS RESERVED.

Med SF Kids Play kan barnen upptäcka både gamla och nya serier och filmer. Här finns karaktärer som Lotta på Bråkmakargatan och Emil i Lönneberga men även nya figurer som Greta Gris och biet Maya. SF Kids Play går att se via datorn, mobilen, surfplattan och med airplay i TV:n. Prova första månaden gratis här.