I annonssamarbete med TUI

Tvekar du inför att boka semester, för att du har en liten bebis? Tänk om! Det är nu du ska passa på att se världen – tillsammans med ditt knytte! Här är anledningarna till varför du ska resa med din baby.

D

et finns de som hävdar att semester med bebis är en ”relocation” snarare än en ”vacation”, det vill säga att du bara flyttar vardagsbestyren och -hetsen till en annan plats, mer än du faktiskt njuter av miljöombytet. Men det är fel, det kan visst vara avkopplande att resa med småttingar – framför allt när mama har valt ut bästa semesterparadisen för småbarnsfamiljen! Här är några anledningar till varför du ska passa på att resa med dina barn medan de är små.

8 anledningar till varför du ska resa med bebis:

1. Barn kan resa för 0 kr

Med TUI reser barn för 0 kr till flera av sommarens och vinterns resmål. Detta gäller på utvalda sommar- och vinterresor för ett barn, 2–11 år. Barn under 2 år reser alltid för endast 500 kr – oavsett resmål.

2. Det är enklare än du tror

Det spelar ingen roll om du föredrar sele eller vagn, båda är lätta alternativ att resa med. En del resevagnar är även så små och smidiga att de går att ta med in i kabinen.

TUI-resa-med-barn-bebis-mamma-vagn-barsele

TUI tillåter, förutom 10 kg extra bagagevikt per spädbarn, även att barnvagn checkas in, utan extra kostnad.

3. Det är tryggt

Ibland känns det som att bebisar kan dra på sig förkylningar, bara de ser en annan människa, men det är tryggt att resa, eftersom sjukvården på de olika resmålen oftast är bättre och mer lättillgänglig än du kan ana. Ni har alltid möjlighet att få hjälp på plats.

4. Storstad eller strand? Du behöver inte begränsa dig

En baby ställer inte alltför höga krav på sin omgivning, men önskemålen brukar däremot öka med åldern… Passa på att resa så länge du får bestämma (det mesta)! Spanien, Italien, Grekland eller Turkiet – alla är barnvänliga och har boendealternativ som tilltalar både liten och stor.
Se alla utvalda mama-hotell som passar hela familjen, här!

grekland-rhodos-kolymbiatui

TUI Family Life Aegean Park by Atlantica på Rhodos, kan du gå från sovrummet till poolen på ett steg.

5. Du kan passa på att unna dig det lilla extra

Du kan välja att boka swim-up-pool i direkt anslutning till ert rum, vilket gör att mamma kan ta ett dopp medan bebisen tar en tupplur. Win-win! Vissa hotell har också olika sorters poolområden, välj ett lugnare för att bebben inte ska behöva samsas med vilda poollekar och vattenrustchkanor.

All-inclusive-TUI-Family-Life-Aegean-Blue-by-Atlantica

”Mamma, jag vill ha samma som igår!”

6. Ni erbjuds det mesta i matväg på All inclusive

På ett all inclusive-hotell, som exempelvis TUI Family Life Aegean Blue by Atlantica, behöver du bara tänka på att få ner familjen till hotellrestaurangen, sedan sköter resten sig självt och ingen behöver någonsin gå hungrig. 

TUI-resa med barn Family-Life-Nausicaa-Beach

Drömmen att ha allt nära! TUI Family Life Nausicaa Beach ligger centralt i Fig Tree Bay, Cypern.

7. Du har nära till allt

Babyns ben kanske inte orkar några längre promenader och vem gör egentligen det varje dag? Att ha hotell, pooler, strand, restauranger och butiker inom några meters avstånd är väl det enda man kan begära?

8. Folk hjälper gärna dig och ditt barn

Om du vill utforska staden och restauranglivet är möjligheterna oändliga. Oftast är det vi själva som sätter våra begränsningar. På de grekiska tavernorna eller de spanska tapaspärlorna står personalen oftast på kö för att få ”underhålla” din lilla.

#TUIBYMAMA
Behöver du fler restips? På #tuibymama guidar vi till sommarens hetaste resmål och fler av våra favorithotell