Bröderna Lejonhjärta, Rasmus på luffen och Pippi Långstrump. Tre riktiga klassiker i kategorin familjefilmer. Här är en lista på sju filmer med scener du bara måste återuppleva – du kan se alla i SF Kids app.

1. Karlsson på taket
Karlsson är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år enligt honom själv. Han bor i en stuga på ett hustak i Stockholm och på ryggen har Karlsson en propeller som gör att han kan flyga. Han busar gärna och hittar på hyss med vännen Lillebror. En klassisk scen ur Karlsson på taket är när Karlsson förstör Lillebrors ångmaskin. Se hela filmen på SF Kids Play här.

2. Pettson & Findus
Pettson är en påhittig gubbe som bor tillsammans med katten Findus och några höns. Findus är mer som ett barn än en katt och kan prata med Pettson. I filmen ”Pettson & Findus – Katten och Gubbens år” hamnar båda i en igloo på grund av en storm, och där minns de tillbaka på året som har gått med Findus födelsedag och hur de lyckades lura räven. Här kan du se hur det går för Pettson & Findus

© 1999 HAPPY LIFE ANIMATION AB, AB SVENSK FILMINDUSTRI, TMO-LOONLAND FILM GMBH. ALL RIGHTS RESERVED.

3. Emil i Lönneberga
Smålandspojken Emil hittar på det ena hysset efter det andra. Ett av många hyss är när han hissar upp lillasyster Ida i flaggstången. Ett annat klassiskt hyss är när Emil fastnar med huvudet i en stor soppskål och blir tvungen att åka till doktorn i Mariannelund. Se fler av Emils hyss på SF Kids Play.

Emil_in_Lonneberga

© 1971 AB SVENSK FILMINDUSTRI. ALL RIGHTS RESERVED.

4. Alfons Åberg
Alfons är en 7-årig, busig och glad pojke som bor tillsammans med sin pappa och katten Pussel. Alfons tycker bäst om att läsa sagor och bygga kojor och han är lite rädd för spöken. Ladda ner SF Kids Play här för att se klassikern ”Raska på Alfons Åberg”

Alfons_RaskaPa_AW

© 2014 Sveriges Television AB. ALL RIGHTS RESERVED

5. Pippi Långstrump
Pippi är en av Astrid Lindgrens populäraste karaktärer. På SF Kids Play kan du se ”På rymmen med Pippi Långstrump” där hon, Tommy och Annika rymmer hemifrån. Med sig på äventyret tar de Pippis häst Lilla Gubben. Se filmerna om Pippi Långstrump här.

pippi

© 1970 AB SVENSK FILMINDUSTRI. ALL RIGHTS RESERVED.

6. Bröderna Lejonhjärta
En riktig Astrid Lindgrenklassiker där det onda möter det goda. En berättelse om bröderna Jonatan och Karl Lejonhjärta som upplever äventyr i Nangijala, ett land långt bortom stjärnorna. Här kan du titta på Bröderna Lejonhjärta.

Brothers_Lionheart

© 1977 AB SVENSK FILMINDUSTRI. ALL RIGHTS RESERVED.

7. Rasmus på luffen
Rasmus växer upp på ett barnhem men hoppas på att en dag bli adopterad. När han inte blir det bestämmer han sig för att rymma från barnhemmet och det är då han möter luffaren Oskar som förändrar Rasmus liv. Se hela filmen om Rasmus på luffen här.

Rasmus_and_the_Vagabond_068

© 1981 AB SVENSK FILMINDUSTRI. ALL RIGHTS RESERVED.

Med SF Kids Play kan barnen upptäcka både gamla och nya serier och filmer. Här finns karaktärer som Lotta på Bråkmakargatan och Emil i Lönneberga men även nya figurer som Greta Gris och Biet Maya. SF Kids Play går att se via datorn, mobilen, surfplattan och med AirPlay eller Chromecast även på TVn. Prova första månaden gratis här.