6 tips för en lyckad start på dagen

Snooza hundra gånger, äta frukost länge eller ta en joggingrunda? Hur startar du din dag? Här är sex tips på hur du kickstartar hösten och får en lyckad morgon. Du får dessutom fem härliga frukostrecept.

1. Rätt inställning
Vänd dina negativa tankar till positiva. Det kan ta tid att ställa om sig om du har som vana att tänka negativt. Istället för att tänka ”åh, nej måste jag redan gå upp” när klockan ringer så kan du tänka ”ja, äntligen dags att starta igång en ny dag – full av möjligheter”. Även om du inte känner att dagen ska bli fantastisk så är tankens kraft viktigare än man kan tro.

2. Frukost för alla 
Hitta en frukost som alla i familjen gillar. Cheerios är spröda och fiberrika fullkornsringar som passar för hela familjen. De kan ätas med till exempel mjölk eller yoghurt och blandas med frukter och nötter, eller ätas precis som de är.

Cheerios_frukostpuff

3. Gå upp i tid
Visst kan det vara skönt att snooza många gånger, men prova istället att gå upp direkt när klockan ringer. Då slipper du oftast stressa och kan njuta av den vakna stunden hemma på morgonen istället.

4. Le mer
Det kanske låter fånigt men faktum är att ett leende på läpparna smittar av sig på andra och gör både dig själv och din omgivning på bättre humör.

4. Le mer
Det kanske låter fånigt men faktum är att ett leende på läpparna smittar av sig på andra och gör både dig själv och din omgivning på bättre humör.

5. Säg bra saker
Boosta varandra vid frukosten och säg varsin positiv sak till alla i familjen. Gör det till en vana och säg saker som du verkligen menar, inte bara för att. Att starta dagen med en positiv inställning gör oftast att resten av dagen känns lättare.

6. Ät färgglatt
Tänk på att försöka få i dig så många olika färger som möjligt under dagen. Starta redan på morgonen och lägg grönsaker på smörgåsen. Spenat, avokado och paprika är både nyttigt och gott. Vill du få i barnen mer grönsaker kan du skära grönsakerna i stavar och göra en dipp av yoghurt, passar alltså inte bara till fredagsmyset.

Frukost på burk!
Gör snygga lager i en glasburk eller i ett glas.

Frukosttips

Du behöver:
Cheerios
Grekisk yoghurt
Färska vinbär (eller andra bär)
Färska fikon
Pumpafrön
Honung

3 X smoothie

Frukosttips

Grön smoothie
2 frukostportioner

Du behöver: 
1 dl Cheerios
1 fryst banan
1 dl havremjölk
1 tesked vaniljpulver
1 tesked chiafrön
2 teskedar pumpafrön
1 dl färsk bladspenat

Gör såhär: 
Mixa alla ingredienser i en mixer eller blender och toppa med Cheerios, frön och granatäpplekärnor.

Rosa smoothie
2 frukostportioner
1 dl Cheerios
0,5 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 dl kokosmjölk på burk
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta jordgubbar
2 teskedar krossade linfrön

Gör såhär: 
Mixa alla ingredienser och toppa med färska jordgubbar och kokosflingor.

Vit smoothie
2 frukostportioner

Du behöver: 
1 dl Cheerios
2 teskedar agavesirap
1 tesked vaniljpulver
1 tesked chiafrön
2 dl cashewnötter (neutrala)
3 dl mjölk

Gör såhär: 
Mixa alla ingredienser och toppa med Cheerios och grovhackade nötter.

Cheerios chia banana breakfast muffins
8 muffins

cheerios_muffins

Du behöver:
5 dl Cheerios (mixade)
2 dl sojamjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 ägg
2,5 dl mosad banan (gärna övermogen)
0,5 dl olivolja
1 tesked smör
1 dl havremjölk

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret. Blanda banan, ägg, olivolja, smält smör och havremjölk i en separat skål. Blanda försiktigt samman allt med en slickepott. Fyll muffinsformar till 3/4. Sprinkla sedan grovt hackade Cheerios och chiafrön över varje muffin. In i ugnen i 20 minuter, låt svalna på galler.

Om Cheerios
Havre Cheerios flingor innehåller 93% fullkorn och har ett högt fiberinnehåll. I Havre Cheerios får du spröda fullkornsringar med läcker smak och krispighet. Säg ja till Cheerios! Nestlé frukostflingor med den gröna banderollen innehåller fullkorn. Den är en garanti för att din familj får i sig fullkorn på ett smakfullt sätt, varje morgon. Leta efter den gröna banderollen och fullkornssymbolen.