5 tvättråd som sparar kläderna, pengar och din tid. Jo, de finns!

Med små medel kan du få dina favoritplagg att leva längre – och se bättre ut. Här är våra bästa tips. Missa inte heller filmen (längst ner i artikeln) om hur du får tiden i tvättstugan att minska!

1. Töj stickat som krympt med babyschampo och en handduk.

Blötlägg plagget i ljummet vatten med babyschampo och krama försiktigt igenom hela plagget tills fibrerna blir mjuka och töjbara. Ta upp plagget ur vattnet och sträck det försiktigt. Torka liggande på en handduk.

artikelbild-dylon-amelia-ca

Har favorittröjan krympt? Deppa inte, det finns hopp!

2. Tvätta med Colour Catcher – tidseffektivt, ekonomiskt och miljövänligt.

När du tvättar lämnas färgpartiklar på andra plagg varför klara färger mattas efter ett par tvättar. Colour Catcher är en tvättduk som gör det möjligt att blanda färger utan att plaggen missfärgas, samtidigt som tygerna behåller sina färger bättre. Så här funkar det.

3. Torka inte blödande plagg i torktumlaren!!

Tvätta istället om de plagg som färgar direkt!

4. Behåll din svarta garderob – februari är tillräckligt grå.

Med färgpåsen Black Renovater blir blekta kläder svarta igen. Användningen är enkel: färgpåsen placeras i tvättrumman tillsammans med kläderna och tvättas i 40 grader. Låt plaggen torka som vanligt. Läs mer om Black Renovater här.

artikelbild-svartaklader-dylon-amelia-ca

Black Renovater intensifierar den svarta färgen samtidigt som du tvättar dem. Vita plagg blir vitare utan blekande ämnen med tvättduken Keep It White.

5. Har du ett par timmars tvätt framför dig? Börja alltid med underkläderna.

Känsliga plagg löper mindre risk att krympa om de tvättas i en kall tvättmaskin i jämförelse med en som har snurrat ett par tvättar.

Läs mer om hur du kan tvätta mer effektivt och miljövänligt med Dylons tvättprodukter här och kolla in filmen nedan för fler tips med Colour Catcher!